Θέρμη: Με το όχημα της φωτο, σπείρα έκανε διαρρήξεις σπιτιών και αυτοκινήτων το Πάσχα του '19. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Με το όχημα της φωτο, σπείρα έκανε διαρρήξεις σπιτιών και αυτοκινήτων το Πάσχα του '19.

 

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 31χρονος Έλληνας - Είχε ακόμη 4 συνεργούς

Διαρρήξεις από συνολικά 6 σπίτια και κλοπές από 2 οχήματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης είχε διαπράξει σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία της πόλης έπειτα από σχετική έρευνα. 

Η εγκληματική συμμορία αποτελούνταν από συνολικά 5 άτομα, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός 31χρονου ημεδαπού. 

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Η συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση οκτώ (8) περιπτώσεων κλοπών από εγκληματική ομάδα και την ταυτοποίηση των στοιχείων ενός εκ των δραστών.

Πρόκειται για 31χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου καθώς και τεσσάρων ακόμη συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική συμμορία και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως 26 Απριλίου 2019 διέπραξαν συνολικά έξι (6) διαρρήξεις οικιών, 1 κλοπή από όχημα και 1 κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας, από τις περιοχές Θέρμης, Πυλαίας, Πανοράματος και Διαβατών, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων/ιδιοκτητών λόγω της θρησκευτικής δραστηριότητας της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι, για τις μετακινήσεις τους, τα μέλη της συμμορίας, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της συζύγου του 31χρονου, το οποίο είχαν τροποποιήσει κατάλληλα προκειμένου να αποδίδει μεγαλύτερη ιπποδύναμη και στο οποίο τοποθετούσαν έτερες κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανούν τις Αστυνομικές Αρχές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.