Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για Δήμαρχο: "Αφερίμ Εφέντη" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης για Δήμαρχο: "Αφερίμ Εφέντη"


//Ανακοίνωση Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης


Αφερίμ Εφέντη!- Θέρμης Δρώμενα 3!

Δεν είναι λίγες οι φορές που η «εφημερίδα» στη βιάση της να ευχαριστήσει τον άρχοντα του τόπου μας δημοσιεύει ως ήδη ολοκληρωμένα «πράγματα» που είναι ημιτελή …

Θυμίζουμε την πριν δυο χρόνια δημοσίευσή μας στις 23 Δεκεμβρίου 2019, εδώ όταν ενώ το έργο ήταν στη μέση, δημοσιεύτηκε (Θέρμης Δρώμενα, τ. 190, σελ 10) ότι «Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης της δημοτικής οδού η οποία συνδέει τα Βασιλικά (από το εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη) με το Μονοπήγαδο (δεξαμενές ύδρευσης), …». 

Αλλά και πρόσφατα (Θέρμης Δρώμενα, τ. 205, σελ 5), διαβάσαμε στην «εφημερίδα» ότι «… αποφασίστηκε να διατεθεί άλλη μία ώρα στις 92 καθαρίστριες (των σχολείων) οι οποίες εργάζονται πλέον (sic) τέσσερις ώρες, από τρεις που είχαν αρχικά εγκριθεί…» πράγμα που δεν ίσχυε καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση μετά τη σχετική δημοσίευση ενώ μέχρι και σήμερα εργάζονται με τρίωρο αντί για τετράωρο !

Ακόμη πιο συχνά παρατηρούμε ότι η «εφημερίδα» δημοσιεύει τόσες φωτογραφίες του δημάρχου που δεν απομένει χώρος να δημοσιευτεί καμία από τα μέλη της αντιπολίτευσης τα οποία έχουν αποκλειστεί διά παντός, ακόμη και όταν βρίσκονται πλησίον του! Στο τρέχον τεύχος υπάρχουν 11 φωτογραφίες του στις 32 σελίδες. Μέσος όρος, κάθε τρίτη σελίδα και μια φωτό!!!

Όμως, περιμένει κανείς από μια τοπική «εφημερίδα» στης οποίας το κόστος συμμετέχει και ο ίδιος -προπαντός όταν έχει συνείδηση του γεγονότος αυτού, να είναι πιο ανθρώπινη, πιο δημοκρατική, πιο συνετή!

Βασικά στοιχεία του δημοσιογραφικού προτύπου στην ειδησεογραφία αποτελούν η αντικειμενικότητα και η αλήθεια. Οι επαγγελματίες της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων του Δήμου πολιτικοί διαμεσολαβητές έχουν πεδίο ευρύ να ασκήσουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες προς τα έξω με σκοπό την επωφελή για όλους τους δημότες προβολή του Δήμου μας.

Η διαφάνεια και το δικαίωμα προβολής όλων των παρατάξεων που συμβάλλουν στη διοίκηση του Δήμου από οποιαδήποτε θέση, αποτελεί πολιτική θέση της Παρέμβασης αδιαπραγμάτευτη καθώς πιστεύουμε ότι η διαφανής λειτουργία στον τρόπο διοίκησης της δημοτικής αρχής αντανακλά βασικά στοιχεία αυτής της κουλτούρας της στη νοοτροπία, στις καθημερινές πρακτικές, στη ζωή των δημοτών της.

Χωρίς αντίλογο οι ιδεολογικές αλήθειες της «εφημερίδας» αποκτούν θεσμοποιημένη καθεστωτική νομιμοποίηση πλην χωρίς κοινωνικό κύρος, φαντάζουν αυταπόδεικτες εκφράσεις του καθεστωτικού συστήματος, μονοπωλούν την αντικειμενικότητα και επιβάλλουν συχνά μια επιζήμια τελικά σιωπή των δημοτών με αντάλλαγμα πρακτικές που εξυπηρετούν ατομικά συμφέροντα και επιλογές!