Victoria’s Secret: Η αθέατη και σκοτεινή πλευρά του διάσημου οίκου μόδας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Victoria’s Secret: Η αθέατη και σκοτεινή πλευρά του διάσημου οίκου μόδας



Οι «Άγγελοι» δεν μένουν πια εδώ. Τα εντυπωσιακά μοντέλα των εσωρούχων Victoria’s Secret μπορεί εδώ και χρόνια να μας τυφλώνουν με την λάμψη τους στις διεθνείς πασαρέλες, ωστόσο από πίσω κρύβονται πολλά σκοτεινά μυστικά, στην αθέατη πλευρά του οίκου μόδας που δεν είναι και τόσο όμορφη, όσο οι «Άγγελοι» της καθώς ένα podcast έρχεται για να αποκαλύψει τα σοκαριστικά μυστικά και την σκοτεινή πλευρά του πιο φαντασμαγορικού catwalk του πλανήτη.
Στο podcast, με τίτλο «Fallen Angel» [Εκπεσών Άγγελος], μία από τις υπαλλήλους του οίκου, η οποία ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της και η οποία μιλάει με το ψευδώνυμο «Σίντι», κάνει λόγο για «μυστικά τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί και αφορούν τις πολύ στενές σχέσεις του Τζέφρι Έπσταϊν [ο οποίος πέθανε σε μια φερόμενη ως αυτοκτονία ενώ ήταν στη φυλακή το 2019] με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και ιδρυτή της «L Brands» που στο παρελθόν είχε τον οίκο, Λες Γουέξνερ».

Ο Έπσταϊν φυλακίστηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση κοριτσιών, ανήλικων και ενήλικων, κάτι που ο Γουέξνερ δήλωσε αργότερα ότι «δεν γνώριζε» και ενώ ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε από τους εισαγγελείς του Μανχάταν ότι χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του στη Victoria’s Secret για να φέρνει ανήλικα κορίτσια για δήθεν οντισιόν στο σπίτι του, καταλήγοντας πολλές φορές σε περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης.


Η «Σίντι» θυμάται συγκεκριμένα να κάθεται δίπλα στον Έπσταϊν σε ένα πάρτι γενεθλίων για τη μητέρα του Γουέξνερ με τον ίδιο να την καλεί σε ένα ακόμη πάρτι, μετέπειτα, στο σπίτι του Γουέξνερ. «Υπήρχε κάτι που δεν φαινόταν σωστό», αποκαλύπτει η «Σίντι». «Ήμουν εργαζόμενη στον οίκο και το αφεντικό μου [ο Γουέξνερ] κάνει afterparty στο οποίο δεν με κάλεσε; Δεν ήξερα καν ποιος είναι αυτός ο τύπος [σ.σ: ο Έπσταϊν], οπότε αρνήθηκα να πάω».


Σε μια άλλη περίπτωση, καταγγέλλει πως ο Έπσταϊν την πήρε τηλέφωνο λέγοντας πως θέλει «μια γυναικεία συντροφιά» και ότι βρίσκεται στα γραφεία του οίκου στο Οχάιο, με την ίδια να του απαντά ξανά αρνητικά. Ο εκλιπών εκατομμυριούχος ωστόσο δεν σταμάτησε όμως εκεί και την κάλεσε ξανά σε άλλο χρονικό διάστημα καλώντας την σε ένα ακόμη πάρτι με την ίδια να αρνείται για τρίτη συνεχή φορά.

Όσον αφορά τις σχέσεις των δυο ανδρών, λέει ότι ο Γουέξνερ υπέγραψε ένα νομικό έγγραφο που έδωσε στον Έπσταϊν την «πλήρη εξουσία να κάνει και να εκτελεί κάθε αναγκαία πράξη».

Το podcast, πέρα από τις «στενές» σχέσεις του Έπσταϊν με τον οίκο μόδας, εστιάζει και στην ανθυγιεινή εικόνα του σώματος που προωθούσε μέχρι πρότινος ο οίκος μόδας, με πολλά μοντέλα να οδηγούνται σε ένα σωρό ψυχοσωματικά προβλήματα.

«Πολλές κοπέλες κατέληξαν με διατροφικές διαταραχές, άγχος και κατάθλιψη. Δεν υπήρχε καμία λάμψη στις ζωές τους, σαν αυτές που έβλεπε το κοινό στην πασαρέλα» αναφέρει η «Σίντι» στο podcast, επισημαίνοντας εμφατικά ότι ορισμένα μοντέλα είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν σε καθημερινή βάση χρήση φαιντερμίνης, ένα μη-συνταγογραφούμενο φάρμακο που μοιάζει με αμφεταμίνη και χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της όρεξης. Ανάμεσα στις σοβαρές παρενέργειες του φαρμάκου είναι οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί και οι ταχυκαρδίες.




Τα σκάνδαλα και η πώληση του οίκου

Θυμίζουμε ότι ο οίκος από πέρσι τον Ιανουάριο είχε να αντιμετωπίσει και ένα σκάνδαλο ολκής με τον πρώην πρόεδρο και επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας, Εντ Ράζακ, ο οποίος κατηγορήθηκε από αρκετά μοντέλα που έχουν εργαστεί στο παρελθόν για τη «Victoria’s Secret» για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στα μοντέλα της φίρμας.

Τα μοντέλα, μεταξύ των οποίων οι Κρίστι Τέρλινγκτον, Άμπερ Βαλέτα και Ίσκρα Λόρενς, μαζί με άλλα 100 διάσημα ονόματα της πασαρέλας, συνενώθηκαν μέσω της Model Alliance και υπέγραψαν μια επιστολή, η οποία φιλοξενήθηκε τότε από τους New York Times σε μία έρευνα με γενικό τίτλο «”Angels” in Hell: The Culture of Misogyny Inside Victoria’s Secret» [Η κουλτούρα του μισογυνισμού μέσα στον οίκο Victoria’s Secret].

«Οι αναφορές των Times επανέλαβαν καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στα μοντέλα και τους υπαλλήλους», αναφέρει η επιστολή, προσθέτοντας: «Επίσης, διαπόμπευση των σωμάτων, άσεμνες παρατηρήσεις, τιμωρίες με τη μη καταβολή προκαταβολών, μη εξουσιοδοτημένη χρήση των φωτογραφιών των μοντέλων και πιέσεις για γυμνές φωτογραφήσεις, χωρίς αμοιβή για τις προσωπικές συλλογές των φωτογράφων».

Η έρευνα καταδεικνύει ως βασικό δράστη τον Ράζεκ, υποστηρίζοντας ότι ενθάρρυνε την «εδραιωμένη κουλτούρα του μισογυνισμού, του εκφοβισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης».

Εκτός από μοντέλα, την επιστολή υπέγραψαν και πολλές οργανώσεις όπως το Time’s Up.

Ο Ράζεκ, με την σειρά του, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των Times, επιμένοντας ότι όλα όσα ελέχθησαν είναι «κατηγορηματικά αναληθή, παρερμηνευμένα ή έξω από την πραγματικότητα».

Ωστόσο, ο ασκός του Αιόλου και τελικά, μετά από τον σάλο αυτό, λίγες εβδομάδες μετά, την άνοιξη του 2020, φτάσαμε στην ιστορική πώληση της διάσημης αλυσίδας L Brands Inc. Όπως ανακοινώθηκε, το 55% της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των brands Pink και Victoria’s Secret Beauty, πωλήθηκε στη Sycamore Partners, έναντι 525 εκατ. δολαρίων.

Όσο για τον 83χρονο Γουέξνερ, που βρισκόταν στο τιμόνι της L Brands εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος. Γιατί κάποια πράγματα, δυστυχώς, δεν αλλάζουν ποτέ…