ΚΚΕ: Ομιλία με θέμα «Πόσο πράσινο είναι το "πράσινο New Deal;"» πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΚΚΕ: Ομιλία με θέμα «Πόσο πράσινο είναι το "πράσινο New Deal;"» πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης


Στη Θέρμη, μετά την πεζοπορία της προηγούμενης βδομάδας στη λίμνη Τριαδίου, το διήμερο εκδηλώσεων της ΚΟΒ Θέρμης και της ΤΟ Πληροφορικής για την «πράσινη ανάπτυξη» ολοκληρώθηκε με εκδήλωση την Παρασκευή στις 19 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης με θέμα «Πόσο πράσινο είναι το "πράσινο New Deal;"».
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που ανέδειξε το αφήγημα της «πράσινης ανάπτυξης», που επαναλαμβάνουν συνεχώς όλα τα αστικά κόμματα.

Με διάφορα παραδείγματα και από την Κεντρική Μακεδονία φανερώθηκε ότι η «πράσινη ανάπτυξη» του κεφαλαίου είναι εξίσου αντιλαϊκή με τη «μαύρη» ανάπτυξη που έρχεται να αντικαταστήσει. 

Η λύση, η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής αυτής, βρίσκεται στον αντίποδα της ίδιας της καπιταλιστικής ανάπτυξης, βρίσκεται στη ριζικά διαφορετική πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό.

Ακριβώς γιατί η βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος απαιτούν ανάπτυξη με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος που υπηρετεί το «πράσινο New Deal» σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Στη συνέχεια παρέμβαση έγινε από τον Φάνη Καρκατζούνη, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Θέρμης, που μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής σε αντιπλημμυρικά έργα και βέβαια στη δασοπροστασία.

 Επισήμανε τα πάγια αιτήματα του ΚΚΕ για Πυροσβεστικό Σταθμό 1ης Τάξης στη Θέρμη και την ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα σε δεκάδες περιοχές λόγω των πολλών ρεμάτων με χαρακτηριστικά πρόσφατα παραδείγματα αυτά του Ανθεμούντα στο Ρύσιο και της μη ύπαρξης γέφυρας στα Βασιλικά.Το επόμενο διάστημα θα γίνουν άλλες δύο εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες Μίκρας και Βασιλικών με το Κάλεσμα της ΚΕ και την απάντηση στα λαϊκά προβλήματα στις εκεί περιοχές.902 Δεν υπάρχουν σχόλια