Το μυστικό για απαλές φτέρνες τον χειμώνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μυστικό για απαλές φτέρνες τον χειμώνα



Δε χρειάζεται να αφιερώνουμε πολλή ώρα για να έχουμε καθημερινά απαλές φτέρνες, αρκεί να ακολουθούμε με συνέπεια 1-2 βήματα περιποίησης.
Το ότι φοράμε χειμωνιάτικα ρούχα και παπούτσια που κρατάνε ζεστά και προστατεύουν τα πόδια μας από το κρύο, δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυτούμε και να παραμελήσουμε τα πέλματά μας. Τα παρακάτω απλά βήματα θα τα φροντίσουν έτσι ώστε να αποφεύγουμε την έντονη ξηροδερμία και το σκάσιμο. Σημάδια που δεν είναι μόνο αντιαισθητικά αλλά ταλαιπωρούν το δέρμα.

Επιπλέον καθώς μεγαλώνουμε, οφείλουμε να δίνουμε έμφαση στην περιποίηση στις φτέρνες. Κι αυτό γιατί μειώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας στην περιοχή καθώς και τα φυσικά ποσοστά ενυδάτωσης της. Το αποτέλεσμα είναι οι εντονότερες σκληρύνσεις και η άγρια υφή.

Η συστηματική περιποίηση είναι το κλειδί για να έχουμε πάντα απαλά και λεία άκρα, όλο τον χρόνο, ακόμα και αν δεν κάνουμε φουλ πεντικιούρ.

 Δε χρειάζεται να αφιερώνουμε πολλή ώρα, αρκεί να ακολουθούμε με συνέπεια 1-2 βήματα περιποίησης και να έχουμε το κατάλληλο προϊόν.

-Για τις σκληρύνσεις

Μετά το ντους και πριν κοιμηθούμε τρίβουμε τα πέλματά μας με μία ράσπα, τα ξεπλένουμε και στη συνέχεια απλώνουμε μία παχιά, θρεπτική σύνθεση με λιπίδια, λιπαρά οξέα και σούπερ ενυδατικούς παράγοντες όπως ουρία και υαλουρονικό οξύ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι να εξαφανιστούν οι σκληρύνσεις.

-Για να προλάβουμε τη δημιουργία νέων

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, εφαρμόζουμε μία ειδική κρέμα στις φτέρνες, τα πέλματα, και τα δάχτυλα των ποδιών. Μία με δυο φορές την εβδομάδα, αφού απλώσουμε την κρέμα, φοράμε βαμβακερά καλτσάκια και πέφτουμε για ύπνο, για μία σπέσιαλ ενυδάτωση σε βάθος. Η ζεστή θερμοκρασία για αρκετές ώρες θα βοηθήσει την κρέμα να εισχωρήσει καλύτερα, Το πρωϊ θα διαπιστώσουμε ότι έχει γίνει εξαιρετικά απαλή.

-Μία φορά τον μήνα

Το βράδυ που παρακολουθούμε την αγαπημένη μας σειρά στην τηλεόραση, παίρνουμε μια λεκάνη και τη γεμίζουμε με ζεστό νερό. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και λεβάντας. Βυθίζουμε τα πόδια μας για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίζουμε και απλώνουμε την ενυδατική κρέμα ποδιών. Οι φτέρνες μας θα μαλακώσουν αισθητά, τα νύχια θα δυναμώσουν ενώ θα ανακουφιστούμε από το πρήξιμο και την κούραση.

Vita.gr