Η ανακοίνωση της Κοινότητας Περιστεράς για τις εθελοντικές και δημοτικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση της Κοινότητας Περιστεράς για τις εθελοντικές και δημοτικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες


//Ανακοίνωση

Η 21η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τα «Εισόδια της Θεοτόκου» έχει καθιερωθεί να εορτάζεται και ως «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων», για να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.
Χρόνια πολλά με υγεία!

Πολλές οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι σημαντικότερες είναι:

Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη του χωματόδρομου που ξεκινάει από το εξωκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους και καταλήγει στο κιόσκι πάνω από το χωριό. Ο νέος δρόμος έχει μήκος πάνω από 1χλμ. Πολλά χρόνια πριν είχε γίνει χάραξη αλλά με την πάροδο των ετών χάλασε η πρόσβαση.... Έγινε χάραξη εκ νέου από την δεξαμενή φτάνοντας μέχρι το κιόσκι. 



Πρόκειται για έναν δρόμο πολύ χρήσιμο για το χωριό μας διότι είναι ο μοναδικός δρόμος για την πυροπροστασία του συγκεκριμένου μέρους. Επίσης θα εξυπηρετήσει και τους επισκέπτες που πλέον μπορούν να περιπλανηθούν μέσα στο δασάκι "Κουρούδι" με τις αιωνόβιες βελανιδιές και την πυκνή βλάστηση. 
Όλοι μπορούμε πλέον να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα από το κιόσκι. Να σας ενημερώσω επίσης ότι το συγκεκριμένο μονοπάτι μαζί με το μεγάλο που ξεκινάει από το εξωκλήσι της παναγούδας, τα έχουμε προτείνει, σε συνεργασία με το γραφείο δημάρχου, έτσι ώστε να χαρακτηριστούν και επίσημα από το αρμόδιο υπουργείο για να οργανωθούν τα μονοπάτια και να γίνουν πιο λειτουργικά για τους λάτρεις της φύσης.

Το πάρκο που ξεκινήσαμε εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Έχει διαμορφωθεί το χώμα στο εσωτερικό του, έχουνε διαμορφωθεί τα παρτέρια, τοποθετήθηκε αυτόματο πότισμα από συνεργείο της διεύθυνσης πρασίνου του δήμου μας, τοποθετήθηκαν κολώνες ηλεκτροφωτισμού, έχει ολοκληρωθεί η είσοδος του, απομένει η κατασκευή της ξύλινης πόρτας και το στρώσιμο του χλοοτάπητα, εργασίες οι οποίες θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.


Με μηχάνημα γκρέιντερ και μπουλντόζα έγινε η διαμόρφωση πολλών χωματόδρομων στο βουνό και στον κάμπο. Επίσης ένα κομμάτι χωματόδρομου που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, στο δρόμο μετά τα κοιμητήρια, στρώθηκε με υλικό - τριμμένη πίσσα, διότι από το συγκεκριμένο σημείο διέρχεται αγωγός νερού και είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο διαρκώς να έχουμε βλάβες εξαιτίας της διέλευσης βαρέων οχημάτων.


Όλον αυτόν τον καιρό οι εθελοντές δουλέψαμε αδιάκοπα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τα θυρανοίξια της εκκλησίας μας τα οποία έγιναν στις 6 Νοεμβρίου. Ένα σημαντικό έργο το οποίο έγινε ύστερα από παράκλησή του Δεσπότη μας είναι η επιδιόρθωση των πέτρινων σκλοπατιών στην κεντρική είσοδο της εκκλησίας μας. Τα σκαλοπάτια έγιναν από την αρχή με τις παλιές πέτρες τις οποίες βγάλαμε από το σημείο αυτό διότι θέλαμε να αναδείξουμε τις συγκεκριμένες πέτρες οι οποίες είναι πολλών αιώνων.


Έγιναν επιδιορθώσεις ύδρευσης από την ΔΕΥΑΘ σε διάφορα σημεία του χωριού. Αυτήν την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και η επιδιόρθωση της βλάβης στο μεγάλο παρτέρι αμέσως μετά το πλακόστρωτο της πλατείας.

Έγιναν αποφράξεις διαφόρων φρεατίων μέσα στο χωριό που είχε διαπιστωθεί πρόβλημα. Επίσης έγινε απόφραξη φρεατίων και εντός του δημοτικού σχολείου.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές ηλεκτρολογικές εργασίες όπου κρίθηκε αναγκαίο. Πολλές ήτανε και οι εργασίες στην εκκλησία μας για πολλές ημέρες.

Συνεργείο του δήμου επιδιόρθωσε πολλες λακούβες του οδοστρώματος με τη χρήση ψυχρής πίσσας.

Από την εβδομάδα που ξεκινάει, θα έρχεται γιατρός για όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ. Ετοιμάζουμε το χώρο στην κοινότητα όπου θα είναι το γραφείο του γιατρού. Θα ενημερωθείτε για την ακριβή ημέρα που θα έρχεται κάθε εβδομάδα ο γιατρός.

Από 25 μέχρι 28/11/2021 θα διεξαχθεί η 5η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης στην οποία θα λάβουν μέρος επτά χώρες.
"Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair."Με χαρά σας ενημερωνουμε ότι ο Pantelis Tsatsis έχει ετοιμάσει ένα χώρο και για το χωριό μας! Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο "περίπτερο" της Περιστέρας μας! (Περίπτερο 10). Κοινός μας στόχος με τον κ. Τσάτση είναι να αναδείξουμε και να προβάλλουμε το χωριό μας σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης!

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι που συνεισέφεραν οικονομικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα για όποια ανάγκη προέκυψε προκειμένου να γίνουν όλα τέλεια στην εκκλησία μας. Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο σε όλους μας .... άνθρωποι δώσανε χρήματα για να κατασκευαστούν οι νέες εικόνες, άνθρωποι δώσανε χρήματα στην εκκλησία για να αγοραστούν διάφορα υλικά, άνθρωποι που αγοράσανε όλα τα χρώματα και ότι χρειάζεται προκειμένου να βαφούν όλα τα κάγκελα της περίφραξης της εκκλησίας μας. 

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από συνεργείο του δήμου ύστερα από αίτημα μας προς την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας. Από το ίδιο συνεργείο θα βαφτεί άμεσα και η αίθουσα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε σαν εκκλησία, εσωτερικά και εξωτερικά, έτσι ώστε να μπορούμε και πάλι να τη χρησιμοποιήσουμε όπως παλιά.


Οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θέρμης κ.Θεόδωρο Παπαδόπουλο διότι ύστερα από αίτημα του Δεσπότη μας, για πολλοστή φορά βοηθάει για την αποπεράτωση διαφόρων εργασιών στο Ναό μας. Αυτήν τη φορά ο δήμος ανέλαβε το κόστος για την αρμολόγηση της μεγάλης πέτρινης περίφραξης περιμετρικά του Ναού, έτσι ώστε να εναρμονιστεί με την όψη της εκκλησίας αλλά και να συντηρηθεί.


Ο κ. Γρηγοριάδης Στέφανος, (γραφείο τελετών Παράδεισος) προσέφερε όλα τα λουλούδια για τα παρτέρια στο νέο πάρκο.
Η οικογένεια Γεωργίου Γιαμπάνη προσέφερε τα χώματα για τα διάφορα παρτέρια του χωριού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Γεωργίου Καραβασίλη και ειδικά τον κ.Νίκο Τολούδη και τη σύζυγό του κ. Βίνα Καραβασίλη, διότι ανέλαβαν την αγορά επαγγελματικής σκούπας για το εσωτερικό της εκκλησίας. Τους ευχαριστώ για τη διαρκή στήριξη τους!

Κλείνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στην φίλη και συνεργάτιδα θα έλεγα, κ.Ευαγγελία Τσιλιπάκου διότι είναι σε όλα δίπλα μας και βοήθησε πάρα πολύ σε όλα τα παραπάνω αλλά και γενικά σε ότι χρειαστεί!

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου είναι το πανηγύρι του Αγίου Ανδρέα. Ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες και για αυτό. Οι γυναίκες έχουν οργανωθεί και έχουν ξεκινήσει τον σχεδιασμό, θα ετοιμάσουν κεράσματα. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει και να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει είτε με μένα, είτε με την επιτροπή της εκκλησίας.
Λόγω του κορονοϊού όλα θα είναι κάπως περιορισμένα και όλοι πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών.

Περαστικά στους νοσούντες, αν κάποιος χρειαστεί οτιδήποτε είμαι στη διάθεσή του, προσοχή και υγεία σε όλους μας!

Για το κοινοτικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής