Τρως μπροστά στην τηλεόραση; Δες γιατί είναι καιρός να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρως μπροστά στην τηλεόραση; Δες γιατί είναι καιρός να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια


Όλα όσα αποκαλύπτουν οι έρευνες.


Το τσιμπολόγημα μπροστά στην τηλεόραση είναι μια συνήθεια που όλοι -λίγο πολύ- κάνουμε καθημερινά. Είτε γιατί είναι η μόνη στιγμή που χαλαρώνουμε έπειτα από μια πολύ κουραστική ημέρα, είτε γιατί μας αρέσει να συνδυάζουμε την τηλεόραση με το φαγητό καθώς μας κρατά καλή «συντροφιά», αυτή η κίνηση αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο μικρών αλλά και μεγάλων.

Τι λένε όμως οι ειδικοί;

Οι επιστήμονες δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν νέα στοιχεία για το φαγητό καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους τομείς που εξακολουθεί να μπαίνει στο μικροσκόπιο. Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Sussex στην Αγγλία κατέληξε ότι η κατανάλωση φαγητού την ώρα που είσαι απορροφημένος σε κάτι απαιτητικό, καθιστά πιο δύσκολη την συνειδητοποίηση του κορεσμού.


Συγκεκριμένα οι ερευνητές έδωσαν σε 120 συμμετέχοντες είτε ποτά υψηλής είτε χαμηλής θερμιδικής αξίας, ενώ ολοκλήρωναν εργασίες που απαιτούσαν διαφορετικούς βαθμούς προσοχής. Εκείνοι που ασχολούνταν με τις πιο απαιτητικές εργασίες έτρωγαν περίπου το ίδιο ποσό σνακ σε σχέση με εκείνους της λιγότερο γνωστικής ομάδας. Ωστόσο, εκείνοι στην τελευταία ομάδα που κατανάλωναν το ποτό υψηλής θερμιδικής αξίας κατέληξαν να τρώνε 45% λιγότερο από εκείνους που έπιναν το ποτό χαμηλών θερμίδων, υποδεικνύοντας την ικανότητα προσαρμογής της κατανάλωσής τους με βάση τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώθηκαν προηγουμένως.

Μια συνήθεια που λίγο ή πολύ όλοι κάνουμε συχνά, είναι το να τρώμε μπροστά στην τηλεόραση.

Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν έχουμε χρόνο να διαχωρίσουμε τις δραστηριότητες είτε γιατί έχουμε συνηθίσει έτσι από τα προηγούμενα χρόνια της ζωής μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι αρκετά κακό αφού μπορείς εύκολα να χάσεις τον έλεγχο και να αρχίσεις την ανεξέλεγκτη πρόσληψη φαγητού.


Aν λοιπόν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις την επόμενη φορά που δεν θα μπορείς να αντισταθείς στα διάφορα σνακ βλέποντας Netflix, σου έχουμε την λύση.

Πάτα ...pause

 Οι ψυχολόγοι προτείνουν τη διάσπαση των δύο δραστηριοτήτων κάνοντας χρήση του κουμπιού παύσης στο τηλεχειριστήριό σου. Είναι φυσιολογικό να θες να τρως κάτι ενώ παρακολουθείς τηλεόραση είναι όμως προτιμότερο ( και εν πολύ πιο καλό για την υγεία) να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα και μετακινηθείς στο τραπέζι ώστε να ολοκληρώσεις το γεύμα σου. 

Καλό θα ήταν να αποφεύγεις όσο γίνεται τα junk food όπως πίτσες, σουβλάκια και λοιπά ενώ βλέπεις την αγαπημένη σου ταινία. Μπορείς πάντα να επιλέγεις υγιεινά σνακ όπως ποπ κορν, ωμά λαχανικά, φρούτα και αρκετό νερό που θα σε χορτάσουν χωρίς να σε φουσκώσουν.

NewsBomb