Γαστρονομικές περιπέτειες: Μια αναδυόμενη τάση στον τουρισμό που κερδίζει το ταξιδιωτικό κοινό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γαστρονομικές περιπέτειες: Μια αναδυόμενη τάση στον τουρισμό που κερδίζει το ταξιδιωτικό κοινό



Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναδυόμενες τάσεις που οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα επικρατήσει μέσα στο 2022 στη βιομηχανία του ταξιδιού, είναι τα ταξίδια που θα έχουν ως βασικό τους κριτήριο τη γαστρονομία.
Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που αναγκαστήκαμε λόγω της νέας πραγματικότητας της Covid-19 και παραμείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας ή στα στενά όρια της κοινωνίας του ο καθένας, και το γεγονός ότι οι μοναδικές γεύσεις που δοκιμάζαμε ήταν αυτές που οι ίδιοι παρασκευάζαμε στην κουζίνα του σπιτιού μας ή αυτές που παραγγέλναμε online, η ανάγκη για μια περαιτέρω ανακάλυψη των γεύσεων του κόσμου γεννήθηκε στον καθένα ξεχωριστά.


Είτε μέσω πειραματισμών στην κουζίνα -μέχρι πρότινος ο χρόνος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος για τέτοιες αναζητήσεις- είτε μέσω παρακολούθησης βίντεο στο youtube ή ακόμη και online γαστρονομικών σεμιναρίων, το ταξιδιωτικό κοινό που αναζητούσε, και τώρα περισσότερο από ποτέ συνεχίζει να αναζητά, αυθεντικές εμπειρίες, πειραματίστηκε αρκετά γευστικά, ώστε τώρα να μην μπορεί να πει όχι στις γαστρονομικές περιπέτειες που έχει να του προσφέρει ο εκάστοτε προορισμός.

Γαστρονομικές εμπειρίες- Το νέο ζητούμενο στα ταξίδια

Μια άλλη δημοφιλής τάση, λοιπόν, που γεννήθηκε μέσα από την πανδημία και που μέσα στο 2022 φαίνεται ότι θα έχει την τιμητική της είναι η επιλογή θέρετρων ή προορισμών που προσφέρουν εκπληκτικές γευστικές εμπειρίες. 

Αφού, λοιπόν, η δυνατότητα για την απόλαυση ενός γεύματος σε περιβάλλον εστιατορίου για τους περισσότερους ανά τον κόσμο δεν ήταν εφικτή, πολλοί είναι εκείνοι που ανυπομονούν να απολαύσουν και πάλι την ατμόσφαιρα και την εμπειρία ενός πραγματικού εστιατορίου.



Σε συνδυασμό με την φιλοσοφία του ταξιδιού γενικότερα, που δεν είναι άλλη από το να ανακαλύπτεις νέα μέρη, κουλτούρες και πολιτισμούς -στοιχείο των οποίων και η γαστρονομία- υπάρχουν πολλά θέρετρα που προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες σε κομψούς παραθαλάσσιους χώρους, και όχι μόνο. 

Οι επικεφαλής έμπειροι σεφ, το απεριόριστο φαγητό χωρίς κρατήσεις ή επιπλέον επιβαρύνσεις σε κάποια από αυτά, και, φυσικά, τα δωρεάν μαθήματα μαγειρικής ή γευσιγνωσίες που ολοκληρώνουν την ταξιδιωτική εμπειρία με τον πιο απολαυστικό τρόπο συγκαταλέγονται στα δέλεαρ των απανταχού foodies.



Από την προμήθεια φρέσκων υλικών κατά την εξερεύνηση μιας παραδοσιακής αγοράς στην Μπανγκόκ και την εκμάθηση των μυστικών της ταϊλανδέζικης μαγειρικής από έναν έμπειρο σεφ, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ικανοποιήσει κανείς τις γαστρονομικές του ανάγκες και αναζητήσεις μέσα από τοπικές γαστρονομικές εμπειρίες.