Το Κάτω Σχολάρι ανάμεσα στις νέες περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέχρι το τέλος του 2021 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Κάτω Σχολάρι ανάμεσα στις νέες περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέχρι το τέλος του 2021



Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα είχε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αντικείμενο την παρακολούθηση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε όλες τις περιοχές των Δήμων Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Λαγκαδά, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου.


Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δυο άνδρες στο πλαίσιο της μεγάλης δυναμικής επένδυσης που υλοποιεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2025 και η οποία οδήγησε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Καράογλου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, τον Δεκέμβριο του 2020, στο Διοικητήριο.

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τους ρυθμούς προόδου των εργασιών του φιλόδοξου και καινοτόμου προγράμματος ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ να του ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται στο ακέραιο και εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να τροφοδοτηθούν οι εξής περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης:

-Δήμος Θέρμης, Κάτω Σχολάρι
-Δήμος Θερμαϊκού, Μεσημέρι
-Δήμος Δέλτα, Ν. Μάλγαρα, Κύμινα
-Δήμος Βόλβης, Σταυρός
-Δήμος Χαλκηδόνος, Άγιος Αθανάσιος.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου επισήμανε πως: «Όταν τον Δεκέμβριο του 2020 συναντηθήκαμε στο Διοικητήριο με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και τις Αυτοδιοικητικές Αρχές της Περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέχρι το 2025 το δίκτυο φυσικού αερίου να “αγκαλιάσει” την ευρύτερη περιοχή μας.
Είναι μια μεγάλη επένδυση που έρχεται ως συνέχεια των όσων ανέφερε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη.

Έντεκα μήνες μετά από εκείνη τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε πως το αναπτυξιακό στοίχημα που είχαμε βάλει κερδίζεται, καθώς οι εργασίες επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου προχωρούν με γοργούς, εντατικούς ρυθμούς.
Κάθε Δήμος της Θεσσαλονίκης και αυτό πλέον είναι μια πραγματικότητα, θα έχει φυσικό αέριο μέχρι το 2021.
Αισθάνομαι δικαιωμένος για την πρωτοβουλία που είχα λάβει ως Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, η οποία αγκαλιάστηκε τόσο από τους Δημάρχους -τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω για την υποδειγματική συνεργασία- όσο βέβαια και από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ η οποιία πρωτοπορεί και βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες».