Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: Η προσέγγιση μας στο "Θέρμης Δρώμενα" για την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου με χρονοκαθηστερηση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Παρέμβαση Πολιτών Δ.Θέρμης: Η προσέγγιση μας στο "Θέρμης Δρώμενα" για την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου με χρονοκαθηστερηση



Ανακοίνωση Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης

Ακούσαμε ότι κυκλοφόρησε, επιτέλους, το τελευταίο τεύχος (205) της δήθεν μηνιαίας - δήθεν εφημερίδας της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, δηλαδή του Δήμου Θέρμης...
Στη μισή σελίδα που παραχωρήθηκε από τη διοίκηση του δήμου στην Παρέμβαση Πολιτών δημοσιεύουμε κείμενο με ημερομηνία παράδοσης την 15η Σεπτεμβρίου(!!!), κοντά δυο μήνες νωρίτερα!

Στον ελάχιστο χώρο που μας διατίθεται -πολύ περιληπτικά αυτονόητα- παραθέτουμε αυτή τη φορά τη δική μας λογική, την προσέγγιση της Παρέμβασης προς όσα αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας!

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το κείμενο, όπως παραδόθηκε:
"... Η πανδημία μάς δίδαξε ότι το μέλλον θα μας εκπλήσσει πάντα. Η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να μας πλήξει ακόμη περισσότερο μολονότι στην πραγματικότητα είναι αρκετά προβλέψιμη ….

Ο τρόπος που ζούμε, που κοινωνικοποιούμαστε και συναναστρεφόμαστε, που οργανώνουμε τα εκπαιδευτικά μας συστήματα έχει αποδειχτεί ανεπαρκής.

Η ετοιμότητα του σχολείου μπροστά στην πανδημία είναι ζήτημα πιο σύνθετο και φυσικά πιο απαιτητικό από τα μπογιατίσματα των μπροστινών όψεων και των διαδρόμων των σχολείων …… και όπως εξελίχτηκαν πέρυσι τα πράγματα σχετίζεται περισσότερο με τις συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες των παιδιών που προκαλούνται εξ αιτίας αυτής της συνθήκης, με την ανθεκτικότητα (stress-resistance) δηλαδή «τη διαδικασία προσωπικής επανόρθωσης και ανάπτυξης» των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
Την αποτελεσματικότητα του σχολείου ως δυναμικού συστήματος να αντέχει και να ανακάμπτει από τις προκλήσεις που απειλούν τη σταθερότητα, τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξή του.

Ο Δήμος έχει στη διάθεσή του τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, το ΚεΔιΒιΜ, το Κέντρο Διαχείρισης Covid-19, το ΚΕΠ Υγείας! Γιατί δεν τα αξιοποιεί προς αυτή την κατεύθυνση?
Καλή χρονιά! 15/09/2021"