Αιτήσεις στο πρόγραμμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» του “Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων” - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αιτήσεις στο πρόγραμμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» του “Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων”



Έως τις 11 Νοεμβρίου θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση» οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου Θέρμης. 
 
 Η έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση των γονέων μπορεί να συμβάλλει στην προστασία παιδιών με ή χωρίς αυξημένους παράγοντες ευαλωτότητας, στην πρόληψη φαινομένων προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, στην πρόληψη σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης, προκατάληψης και κοινωνικού στιγματισμού.

Το πρόγραμμα, εξάωρης διάρκειας, περιλαμβάνει τρεις (3) θεματικές ενότητες:

1η: Βασικές έννοιες: στάσεις και αντιλήψεις, ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου, της κοινωνίας (π.χ. ομηλίκων, μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης).

2η: Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στην εφηβεία: σωματικές αλλαγές στην εφηβεία, διαπροσωπικές σχέσεις, ενημέρωση για το σεξ, τρόποι αντισύλληψης και σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις

3η: Άλλα θέματα: η οπτική του φύλου, σεξουαλική παρενόχληση / βία, πορνογραφία, κ.α .

Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί διαδικτυακά (μέσω ψηφιακής πλατφόρμας) σε τρεις δίωρες συναντήσεις (12, 19 και 26 Νοεμβρίου) και ώρες 19:00-21:00. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή έως 15 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνώντας άμεσα με την κα Ελευθερία Πήτα τηλεφωνικά στο 2310463930 (τηλ. κέντρο ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ) ή 6983884876 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου epita@anatoliki.gr.

Τον Ιανουάριο 2022 (14, 19 & 22 Ιανουαρίου) θα υλοποιηθεί το αντίστοιχο πρόγραμμα για γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης Μαθητών & Γονέων Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.