Γιατί κάποιες γυναίκες έχουν εξάψεις στην εμμηνόπαυση; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί κάποιες γυναίκες έχουν εξάψεις στην εμμηνόπαυση;Πού οφείλονται οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση;Η πλειονότητα των γυναικών περιγράφουν τις εξάψεις στην εμμηνόπαυση ως ένα αίσθημα αιφνίδιου και σύντομου ξεσπάσματος θερμότητας. Το αίσθημα αυτό ενδέχεται να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα, αλλά συνηθέστερα εντοπίζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο στήθος.
Οι εξάψεις σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύονται από εφίδρωση και παροδική ερυθρότητα του δέρματος, ειδικά στο πρόσωπο. Μία έξαψη ενδέχεται να διαρκέσει από 1 με 2 λεπτά, έως ακόμα και 5 λεπτά, ενώ συχνά συνοδεύεται από ταχυπαλμία και διαταραχές στη διάθεση (ταραχή). Η αποδρομή της έξαψης συνοδεύεται από αίσθημα δροσιάς.

Γιατί εκδηλώνονται οι εξάψεις;

Φαίνεται, πως στο μηχανισμό εκδήλωσης των εξάψεων εμπλέκονται οι ωοθήκες. Τα όργανα αυτά εντοπίζονται εκατέρωθεν της μήτρας πλησίον των κοιλιακών σαλπιγγικών στομίων, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και αποτελούν τους γεννητικούς αδένες του θήλεος.

Ο όρος «γεννητικοί» υποδηλώνει, πως οι ωοθήκες είναι τα όργανα, που εμπλέκονται στην αναπαραγωγική λειτουργία, ενώ ο όρος «αδένες» φανερώνει την λειτουργία των ωοθηκών ως οργάνων, που παράγουν ορμόνες.


Μάθετε πού οφείλονται οι εξάψεις στην εμμηνόπαυση μέσα από το παρακάτω video


mothersblog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια