4 ασκήσεις που θα κάνεις μόνη στο σπίτι για σφιχτούς γλουτούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4 ασκήσεις που θα κάνεις μόνη στο σπίτι για σφιχτούς γλουτούςΌλοι θέλουμε να είμαστε υγιείς και σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο όσες φορές την εβδομάδα μας υποδεικνύουν οι γυμναστές για ασκήσεις και training.

Εμείς, για να σας χαλαρώσουμε από αυτό το άγχος, θα σας δείξουμε παρακάτω τέσσερις ασκήσεις, που μπορείτε να τις κάνετε στο σπίτι, το βράδυ ή και νωρίς το πρωί, ακόμη και κάθε μέρα. Είναι θέμα ρουτίνας.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πολλές ασκήσεις που συνιστούν οι γυμναστές μπορούν να εκτελεστούν και στο σπίτι. Μάλιστα, ίσως να είστε σε θέση να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα όπως αν θα πηγαίνατε στο γυμναστήριο, αν τις κάνετε σωστά και τακτικά.

Εμείς διαλέξαμε τέσσερις ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο σφιχτούς γλουτούς και υπόσχονται πραγματικά αποτελέσματα.

1. Στάση του Spiderman
Όταν εκτελείτε αυτή την άσκηση, η επιφάνεια του ποδιού από τις γάμπες μέχρι τους μηρούς τεντώνεται και δυναμώνουν οι μύες του πυρήνα, οι οποίοι περιλαμβάνουν την κοιλιακή χώρα, τους μηρούς και τους γλουτούς που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη.

Κρατήστε τα χέρια τεντωμένα στο πάτωμα και φέρτε το δεξί γόνατο στον δεξιό αγκώνα χωρίς να ανασηκώσετε τους γοφούς.

Επιστρέψτε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε την ίδια άσκηση με το αριστερό γόνατο και τον αριστερό αγκώνα.

2. Γέφυρα με το πόδι ψηλά
Αυτή η παραλλαγή της γέφυρας κάνει τους γλουτούς πιο δυνατούς και προσθέτει ένα επιπλέον φορτίο στους μυς του πυρήνα.

Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατά σας. Ανασηκώστε τους γοφούς και το ένα πόδι, ασκώντας πίεση στη φτέρνα και τις ωμοπλάτες. Παραμείνετε στη θέση αυτή για 5-10 δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και αλλάξτε πόδι.
Κατά την εκτέλεση της γέφυρας, θα πρέπει να ασκείτε πίεση στους γλουτούς και τον πυρήνα. Κάνετε 3 επαναλήψεις.

3. Στάση της καμήλαςΑυτή η εκδοχή της γέφυρας με τη συνοδεία καρέκλας δεν γυμνάζει μόνο τους γλουτούς, αλλά και τους μυς των μηρών. Οι μύες του θώρακα και των ώμων γυμνάζονται επίσης.

Καθίστε στο πάτωμα μπροστά από μια καρέκλα με την πλάτη προς αυτή, λυγίστε τα γόνατά σας και τοποθετήστε τα χέρια στις λαβές της καρέκλας. Ισιώστε τους ώμους σας και σπρώξτε το στήθος όσο το δυνατόν περισσότερο, κρατώντας το κεφάλι σας πίσω. Μείνετε στη θέση αυτή για 1-2 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επιστρέψτε στην αρχική θέση.
Χαλαρώστε. Τοποθετήστε τα χέρια σας στις φτέρνες εάν θέλετε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

4. Η στάση του βατράχου
Αυτή η άσκηση έχει ευεργετικά αποτελέσματα σχεδόν για ολόκληρη την επιφάνεια των ποδιών. Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατά σας. Κρατήστε τα πέλματά σας ενωμένα.
Πιέστε τους γλουτούς σας και σηκώστε τους γοφούς μέχρι το σώμα σας να σχηματίσει μια ευθεία γραμμή από τον λαιμό μέχρι τα γόνατα. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην αρχική θέση.

brightside.me


Δεν υπάρχουν σχόλια