«Βόμβα» από τη βρετανική Telegraph: Επιστήμονες από Γουχάν και ΗΠΑ σχεδίαζαν νέους κορονοϊούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

«Βόμβα» από τη βρετανική Telegraph: Επιστήμονες από Γουχάν και ΗΠΑ σχεδίαζαν νέους κορονοϊούς


Τη στιγμή που ακόμα ερευνάται η ακριβής προέλευση του Covid-19 νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Τelegraph» πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας έναν νέο κορονοϊό σχεδίαζαν να δημιουργήσουν Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες.

Αυτό αποκαλύφθηκε, όπως αναφέρει η «Τelegraph» από μια αίτηση επιχορήγησης που υποβλήθηκε στην αμερικανική υπηρεσία πρότζεκτ προηγμένων αμυντικών ερευνών (Darpa) στην οποία αναφερόταν ότι μια διεθνής ομάδα επιστημόνων είχε προγραμματίσει να αναμείξει γενετικά δεδομένα παρόμοιων στελεχών για να δημιουργήσει έναν νέο κορονοϊό.Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Να σημειωθεί ότι η αίτηση επιχορήγησης υποβλήθηκε προ τριετίας και διέρρευσε στην ομάδα ανάλυσης της πανδημίας, Drastic.

Σύμφωνα με την «Telegraph», την αίτηση επιχορήγησης στην Darpa υπέβαλε ο Βρετανός ζωολόγος και μέλος του κλιμακίου του ΠΟΥ, που επισκέφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο την Ουχάν, Πίτερ Ντάσζακ, εκ μέρους των: Daszak EcoHealth Alliance, του Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και του Duke NUS στη Σιγκαπούρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια