Σε «Μίκης Θεοδωράκης» μετονομάζεται η είσοδος της Θέρμης και το Δημοτικό Ωδείο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε «Μίκης Θεοδωράκης» μετονομάζεται η είσοδος της Θέρμης και το Δημοτικό Ωδείο//Ανακοίνωση:

Διπλή τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη από το δήμο Θέρμης

Με τον τρόπο που αξίζει στην προσφορά του και στο έργο του αποφάσισε ο δήμος Θέρμης να τιμήσει τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021. Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την ονοματοδοσία της εισόδου της Θέρμης, σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, στο τμήμα της, από τον κόμβο της εθνικής οδού Θέρμης-Πολυγύρου έως τον κόμβο της οδού Βασιλικής Ταβάκη με Σωτηρίου Πέτρουλα. Επιπλέον αποφάσισε την ονομασία του δημοτικού ωδείου Θέρμης σε Ωδείο «Μίκης Θεοδωράκης».

Κατά τη συζήτηση η οποία έγινε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, εισηγούμενος το θέμα τόνισε ότι 
ο μεγάλος Έλληνας πατριώτης, ο Μίκης, έχει πάει στην αιωνιότητα πλέον. Είναι φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν πόσο μεγάλος υπήρξε ο Μίκης και πόσο βοήθησε την πατρίδα. Ήταν σύμβολο ενότητας γι’ αυτή τη χώρα. Ο δήμος μας, όπως πάρα πολλοί φορείς σε αυτόν τον τόπο, πρέπει να τον τιμήσουν με τον τρόπο που αρμόζει στο μέγεθός του
Ο δήμαρχος Θέρμης πρότεινε, και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, να ονομαστεί η είσοδος της Θέρμης, οδός Μίκη Θεοδωράκη. Είναι ο κεντρικός δρόμος εισόδου και ο πιο κεντρικός δρόμος του δήμου Θέρμης. 

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, «επειδή είμαστε από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που διαθέτουμε Ωδείο και μάλιστα πολυπληθές και η δραστηριότητα του Ωδείου είναι συσχετισμένη με το έργο του μεγάλου συνθέτη, προτείνω το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης να ονομαστεί Ωδείο Μίκης Θεοδωράκης”. Και αυτή η πρόταση υπερψηφίστηκε από το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια