Έρχονται νέα μέτρα για την πανδημία - Αλλαγές σε rapid test, εστίαση και στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχονται νέα μέτρα για την πανδημία - Αλλαγές σε rapid test, εστίαση και στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

 

Έρχονται νέα μέτρα και αλλαγές σε rapid test, εστίαση και στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού λόγω της αύξησης των κρουσμάτων ,αλλά και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες περιοχές.

Μέσα σε αυτά που φέρεται να έχουν πέσει στο τραπέζι, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους τομείς εργασίας, νέοι περιορισμοί στους ανεμβολίαστους, όπως επίσης και επιπλέον rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, για να προσέλθουν στην εργασία τους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Ωστόσο λοιμοξιολόγοι, κρούουν την ανάγκη για αύξηση των εμβολιασμών. Ακόμη και με πόρτα - πόρτα. Επίσης ότι θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ορισμένους κλάδους όπως η εστίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά στις κόκκινες περιοχές και στους μεικτούς χώρους, δηλαδή αυτούς που μπαίνουν και ανεμβολίαστοι.


Συγκεκριμένα, εξετάζονται τα εξής μέτρα:

👉  Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους (από 1,5 μέτρο στα 2), περιορίζοντας έτσι την πληρότητα.

👉  Να κάθονται λιγότερα άτομα στο τραπέζι (από 10 άτομα που ισχύει τώρα να πάμε ενδεχομένως στα 6).

👉  Να κάνουν ένα παραπάνω rapid test οι εργαζόμενοι στην εστίαση, δηλαδή από 2 την εβδομάδα να πάμε στα 3.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί με αυστηρά πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις εστίασης δεν έχουν κάποιον εργαζόμενο στην είσοδο για να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών.

Σήμερα, εξάλλου, εξέδωσε υπενθυμιστική ανακοίνωση και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ή τοπικά lockdown, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ο ίδιος, πάντως, άφησε ανοιχτό το σενάριο να υπάρξουν νέα μέτρα για μεικτούς χώρους, λέγοντας χαρακτηριστικά «περιορισμοί μπορεί να υπάρξουν σε ισχύ σε κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, για να προστατευτούν οι δεύτεροι».