Μέτρα για τις ανατιμήσεις: Δείτε live τις ανακοινώσεις από Σταϊκούρα, Σκρέκα, Σκυλακάκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέτρα για τις ανατιμήσεις: Δείτε live τις ανακοινώσεις από Σταϊκούρα, Σκρέκα, Σκυλακάκη



Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα - Ενισχύεται το επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση των κριτηρίων - «Η οξεία ενεργειακή κρίση αποτελεί απειλή για την ανάκαμψη» δήλωσε ο Χρ. Σταϊκούρας Οριζόντιες μειώσεις τιμολογίων, διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης και διπλασιασμό των επιδομάτων είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζει το Μαξίμου για να ανακόψει το κύμα ακρίβειας που φέρνει η ενεργειακή κρίση και η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τα μέτρα ανακοινώνουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Σκρέκας, αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, καθώς η κυβέρνηση ενεργοποιεί σε προτεραιότητα έναν μηχανισμό αντιμετώπισης των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης, σε συνέχεια και των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη φετινή ΔΕΘ.


Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι οι ανατιμήσεις αποτελούν απειλή για την ανάκαμψη. Ειδικά στην ενέργεια, οι ανατιμήσεις αποτελούν ενεργειακή κρίση -κρίση παροδική μεν αλλά οξεία, η οποία πλήττει την οικονομία με μεγαλύτερη ένταση και έκταση από τις αρχικές προβλέψεις, με αυξημένο βάρος στα νοικοκυριά.

Η κρίση αυτή αποτελεί πρόκληση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δράσεις της κυβέρνησης:

1. Κατατέθηκε πρόταση στην ΕΕ για μηχανισμό στήριξης των Ευρωπαίων καταναλωτών από την υγειονομική κρίση

2 Συνυπέγραψα δήλωση που προτείνει συντονισμό των μέτρων αντιμετώπισης κρίσης, μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διεύρυσνη της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου

3. Σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Για την αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα. Συγκεκριμένα:

Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και θα φτάσει τα 326 εκατ. Ευρώ.

Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης (+36% έως και +68%) για πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά. Επίσης Θα είναι διπλάσια η προσαύξηση (20% αντί 10%) για κάθε παιδί