Formula 1: Πρώτη νίκη για Βάλτερι Μπότας στη σεζόν, πανηγύρισε στην Τουρκία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Formula 1: Πρώτη νίκη για Βάλτερι Μπότας στη σεζόν, πανηγύρισε στην Τουρκία



Ο Βαλτέρι Μπότας με Mercedes ήταν ο νικητής του Grand Prix της Τουρκίας, πανηγυρίζοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Μαξ Φεστάπεν και Σέρχιο Πέρες βρέθηκαν στις άλλες θέσεις του βάθρου.

Ο Βάλτερι Μπότας εκμεταλλεύτηκε την pole position που είχε στην… κατοχή του, ήταν ο ταχύτερος με την Mercedes του στην Τουρκία και πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν στη Formula 1 και 10η της καριέρας του, με τη βροχή να παίζει σημαντικό ρόλο.


Ο Φινλανδός πιλότος στη δεύτερη θέση τον Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και στην τρίτη θέση τον Σέρχιο Πέρεθ, επίσης της Red Bull.

Ο Ολλανδός πιλότος πάντως ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών, αφήνοντας πίσω του έξι βαθμούς τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έκανε μεγάλη προσπάθεια, καθώς ξεκίνησε από την 11η θέση της εκκίνησης, μολονότι ήταν ο ταχύτερος στις χθεσινές κατατακτήριες, λόγω της ποινής δέκα θέσεων για παραβίαση των κανονισμών για τον κινητήρα του μονοθεσίου του, και τελικά τερμάτισε στην 5η θέση.