Σειρά εκδηλώσεων από το δημοτικό σχολείο Νέου Ρυσίου στο πλαίσιο του Erasmus+ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σειρά εκδηλώσεων από το δημοτικό σχολείο Νέου Ρυσίου στο πλαίσιο του Erasmus+



Το Δημοτικό Σχολείο Νέου Ρυσίου στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού των ημερών Erasmus+ (Erasmus Days, #Erasmusdays) διοργάνωσε εκδηλώσεις με σκοπό την διασπορά αποτελεσμάτων του προγράμματος «Little Prince embracing his European friends on challenged earth», «Ο Μικρός Πρίγκιπας αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους φίλους του σε μια Γη γεμάτη προκλήσεις» που διεξάγεται στο σχολείο.



Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΡΥΣΙΟΥ

Έρευνα για τη Βιωσιμότητα και την Κλιματική Αλλαγή: Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης οργάνωσαν μια περιβαλλοντική αποστολή στο γειτονικό δάσος σε μια προσπάθεια να είναι έτοιμοι να καλωσορίσουν τον Μικρό μας Πρίγκιπα, τον Ρύση, ο οποίος αναμένεται να προσγειωθεί στο σχολείο σύντομα. Μαζί σχεδιάζουμε να οργανώσουμε, να παρουσιάσουμε και να προτείνουμε λύσεις σχετικά με καλές πρακτικές που σχετίζονται με την οικολογική παραγωγή και φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες!!! Έρχονται περισσότερα! Μείνετε συντονισμένοι!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Α’ τάξη στο πλαίσιο του “Μέρες Εράσμους” έκανε δύο δράσεις για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Α. ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ

Προσπαθούμε να προστατέψουμε τα έντομα αυτά που είναι τόσο σημαντικά για τον πλανήτη μας!!! Αν ο καθένας μας φυτέψει από ένα σπόρο… στις μέλισσες θα κάνουμε ένα μεγάλο δώρο!!!



Β. ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Τι ωραία που είναι τα μπαλόνια στα παιδικά πάρτι!!! Δεν πρέπει όμως ποτέ να τα αφήσουμε να βγουν από το σπίτι γιατί θα καταλήξουν είτε στο έδαφος, είτε στη θάλασσα. Πολλά ζώα, πουλιά και ψάρια τα παίρνουν για τροφή, πράγμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Τα περισσότερα μπαλόνια δεν είναι βιοδιασπώμενα και συνεχίζουν να υπάρχουν για χρόνια.

Η ΧΩΡΟΔΙΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ

Στο πλαίσιο του ERASMUS+ KA229 προγράμματος που εφαρμόζεται στο σχολείο τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης τραγούδησαν το τραγούδι “Ο εφιάλτης της Περσεφόνης” που αναφέρεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τους ανθρώπους και μπορείτε να τα ακούσετε στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=FGTTGzMJW70&t=2s . Στην πρώτη φάση του το πρόγραμμα ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και την βιοποικιλότητα.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Τέλος οργανώθηκε μία διαδικτυακή συνάντηση με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας και οι μαθητές/τριες της έκτης τάξης ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του άλλου σχολείου για τις δραστηριότητες που κάνανε και αναλύσανε τους στόχους του προγράμματος. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Καρδία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν τα πάντα για το πρόγραμμα και εμείς δείξαμε μεγάλη προθυμία να τους εξηγήσουμε και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους.