Κακοκαιρία Μπάλλος: Μήνυμα του 112 και στους κατοίκους του Δ.Θέρμης - Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν παίρνουν τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κακοκαιρία Μπάλλος: Μήνυμα του 112 και στους κατοίκους του Δ.Θέρμης - Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν παίρνουν τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας




Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του Δ.Θέρμης με προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων λίγο μετα τις μια το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους του Δήμου Θέρμης με σύσταση να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έφερε η κακοκαιρία Μπάλλος.

Το μήνυμα αναφέρει:

"Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακουθείτε τις οδηγίες των αρχών".

Το χτύπημα την κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα είναι σφοδρό. 

Έντονες είναι οι βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο η Πυροσβεστική μέχρι τώρα έχει δεχτεί λίγες σχετικά κλήσεις για άντληση υδάτων. 

Στη περιοχή της Θέρμης εκτός από τις "γνωστές" παγίδες και τους δρόμους που πλημμυρίζουν σε ελάχιστο χρόνο, δεν παρατηρούνται άλλα ιδιαίτερα προβλήματα. Εξάλλου η Πολιτική Προστασία  Δ.Θέρμης δήλωσε έτοιμη για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και τις επιπτώσεις στην οδικό κυρίως άξονα.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν παίρνουν τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας
 
Η εν λόγω ειδοποίηση ελήφθη κατά κύριο λόγο από όσους έχουν τα λεγόμενα «έξυπνα κινητά», τα οποία διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό με την μέθοδο CBS, δηλαδή μέσω κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Για να μπορέσει όμως να διασφαλιστεί και σε αυτά τα τηλέφωνα η λήψη των ειδοποιήσεων πρέπει οι κάτοχοι τους να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα.

Όσοι δεν διαθέτουν smart phone θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην πλατφόρμα του 112, ώστε να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις με SMS ή με φωνητικά μηνύματα σε κινητά και σταθερά. Για να μπορέσουν να κάνουν εγγραφή θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στην πλατφόρμα του 112 και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για κάθε περίπτωση.

https://www.civilprotection.gr/el/ypiresia-epikoinonion-ektaktoy-anagkis-112



Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας αφορούν πρώτον τους κατόχους smart phone, που εάν δεν λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις, πατώντας την ένδειξη που αναφέρει «ορισμένες ρυθμίσεις», η οποία τους βγάζει στην επόμενη σελίδα, όπου υπάρχουν όλοι οι τύποι των κινητών και τους καθοδηγεί λεπτομερώς.

https://www.civilprotection.gr/el/cellbroadcasting

(παρέχονται οδηγίες ρύθμισης για κινητά Android, Apple, Samsung, Xiaomi, Nokia, Huawei, LG, Sony, Motorola, Alcatel.



Όσοι όμως δεν έχουν έξυπνα κινητά, πηγαίνουν στην ένδειξη «εγγραφή» της πλατφόρμας και συμπληρώνουν τα στοιχεία και τον τρόπο που επιθυμούν να λαμβάνουν τις ειδοποιήσεις.

https://112.gr/el-gr/