Ποιος είναι ο Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής που πέταξε σήμερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποιος είναι ο Επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής που πέταξε σήμερα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης


«Έκοψαν» την ανάσα οι ελιγμοί που πραγματοποίησε σήμερα το F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς», στη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Στο cockpit βρισκόταν ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, ο οποίος σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας στέλνοντας το μήνυμα του στην Ελλάδα και τους Έλληνες. 

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα». 

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη. Το αεροσκάφος στη συνέχεια έκανε τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αεροσκάφους. 

Ο Χριστόδουλος Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, οι 1.300 εξ αυτών είναι σε αεροσκάφη F-16. 


Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής είναι 37 ετών και έχει καταγωγή από το Πέραμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια