Το χειρότερο ποτό για τους άνδρες – επηρεάζει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το χειρότερο ποτό για τους άνδρες – επηρεάζει τον αριθμό των σπερματοζωαρίωνΤο χειρότερο ποτό για τους άνδρες και για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, υποστηρίζουν ότι εντόπισαν ερευνητές από το Χάρβαρντ.
Μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι ένας συγκεκριμένος τύπος ποτού έχει τη δύναμη να επηρεάσει την ικανότητα αναπαραγωγής των ανδρών.

Με τη βοήθεια επιστημόνων διατροφής και επιδημιολογίας στη Σκανδιναβία, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και το Νοσοκομείο Brigham and Women στη Βοστώνη μέτρησαν δεδομένα γονιμότητας 10 ετών από δείγματα 2.935 υγιών νεαρών ανδρών.


Γλυκά ποτά

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο στόχος των ερευνητών ήταν να κατανοήσουν τις επιδράσεις των γλυκών ποτών στο σπέρμα και στις αναπαραγωγικές ορμόνες.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν αν καταναλώνουν ροφήματα με ζάχαρη, ροφήματα με τεχνητά γλυκαντικά, ενεργειακά ποτά ή χυμούς.


Ποτά με ζάχαρη

Η ομάδα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών σχετίζεται με χαμηλότερη συγκέντρωση σπέρματος, χαμηλότερο συνολικό αριθμό σπερματοζωαρίων και χαμηλότερο δείκτη παραγωγής σπέρματος (αναλογία ινχιμπίνης ορού-Β/FSH)”.


Χαμηλότερη συγκέντρωση σπέρματος

Οι νεαροί άνδρες που έπιναν κάθε μέρα ένα ποτό με ζάχαρη είδαν χαμηλότερη μέση συγκέντρωση σπέρματος (13,2 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο).

Οι φυσιολογικές πυκνότητες σπέρματος κυμαίνονται από 15 εκατομμύρια έως και περισσότερα από 200 εκατομμύρια σπέρματα ανά χιλιοστόλιτρο σπέρματος”.

Οι συγγραφείς της μελέτης λένε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες του τρόπου ζωής που μπορεί να επηρεάζουν τα αποτελέσματα.

Αλλά ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφθείτε την επόμενη φορά που θα πιείτε ένα ποτό που περιέχει ζάχαρη.

eatthis.comΔεν υπάρχουν σχόλια