Θέρμη – Δύο απώλειες από κοροναϊό σε γυναικείο μοναστήρι – Ανεμβολίαστες οι περισσότερες μοναχές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη – Δύο απώλειες από κοροναϊό σε γυναικείο μοναστήρι – Ανεμβολίαστες οι περισσότερες μοναχές

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ καλείται για διακομιδή στα νοσοκομεία μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.


Ανησυχία έχει προκληθεί από τη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού σε γυναικεία Μονή που βρίσκεται, στα περίχωρα του δήμου Θέρμης και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετρά ήδη δύο απώλειες από τη νόσο του Covid-19.
Στην αδελφότητα διαβιούν περίπου 15 μοναχές, οι περισσότερες είναι ανεμβολίαστες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες έφυγε από τη ζωή μία μοναχή 60 ετών από κοροναϊό, ενώ πριν λίγες μέρες μία μοναχή 80 ετών έχασε επίσης τη ζωή της από τον ιό, όπως μεταδίδει η voria.gr. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως μία εκ των αδελφών που νόσησε ελαφρά έχει αναλάβει τη φροντίδα όσων μοναχών νοσούν βαρύτερα.

Ενδεικτικό της στάσης των μοναχών απέναντι στον κοροναϊό είναι το ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ καλείται για διακομιδή στα νοσοκομεία μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.

Τζανάκης: Προπύργιο αντιεμβολιαστών τα μοναστήρια

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή “εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς” στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή “προπύργιο” των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την “παλαιά αδελφότητα” της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα μοναστήρια της χώρας είναι η επισήμανση του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη ο οποίος τόνισε ότι "τα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις" όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Ο καθηγητής, τόνισε στον Σκάι, ότι τα όργανα της πολιτείας και ο ΕΟΔΥ πρέπει να εργαστούν με τους Μητροπολίτες καθώς η Εκκλησία έχει και το κύρος και το λειτουργικό βραχίονα μέσω των ενοριών, των εκκλησιαστικών συμβουλίων και των παπάδων, να κάνει τη διαφορά στους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Τζανάκης ποσοστό της τάξεως του 11% των ανεμβολίαστων προβάλει θρησκευτικούς λόγους για την απόφασή του.
Αν βάλουμε 4 εκατ. ανεμβολίαστους, μισό εκατομμύριο αυτών των ανθρώπων ευθέως συνδέουν τη στάση τους με θρησκευτικούς λόγους

ΤΑ ΝΕΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια