Προειδοποίηση ΕΟΦ για δύο επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Προειδοποίηση ΕΟΦ για δύο επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής


«Συναγερμό» σήμαναν οι αρμόδιες αρχές της Ισπανίας, από τις οποίες ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε δύο σκευάσματα τα οποία παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής, ανιχνεύθηκαν φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι στο προϊόν RHODICOMP capsules εντοπίστηκαν οι φαρμακευτικές δραστικές ουσίες ταδαλαφίλη και σιλδεναφίλη, χωρίς αυτές να αναγράφονται στην επισήμανσή του. Τη φαρμακευτική δραστική ουσία ταδαλαφίλη διαπιστώθηκε ότι περιέχει και το προϊόν ΗARD MAN capsules, επισης χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανσή του.

Τα δύο σκευάσματα, τα οποία παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής είναι πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Συνεπώς, η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.