5 ασυνήθιστα πράγματα που επηρεάζουν τα όνειρα που θα δούμε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 ασυνήθιστα πράγματα που επηρεάζουν τα όνειρα που θα δούμε



«Έφαγα βαριά χτες, για αυτό είδα εφιάλτη». Μία εξήγηση που θεωρούμε αστεία, αλλά που δεν είναι και τόσο αβάσιμη τελικά.


Είναι ξεκάθαρο ότι τα όνειρα (και οι εφιάλτες) είναι το υποσυνείδητο που έρχεται στην επιφάνεια, μέσα από συμβολισμούς. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες συνήθειες που μπορούν να εξηγήσουν γιατί είδες ερωτικό όνειρο με τον προϊστάμενό σου.


Κοιμάστε μπρούμυτα
Βλέπετε ανεπιθύμητα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου; Μάλλον οφείλεται στο ότι συνήθως κοιμάστε μπρούμυτα. «Η θεωρία λέει ότι όταν πιέζεται το στήθος και το πυελικό έδαφος στο κρεβάτι, προκαλείται μία διέγερση», εξηγεί η αναλύτρια Lauri Loewenberg. Αν όμως δεν ενοχλείστε, συνεχίστε να κοιμάστε έτσι.


Πήρατε βιταμίνη Β6
Αν θυμάστε τα όνειρα που έχετε δει, με τρομακτικές λεπτομέρειες, μπορεί να οφείλεται στο ότι παίρνετε τη συγκεκριμένη βιταμίνη. Δεν το λέμε εμείς, άλλα έρευνα που έγινε σε 100 Αυστραλούς και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Perceptual and Motor Skills.


Μόλις κόψατε το κάπνισμα
Οι κανναβινοειδείς ουσίες καταστέλλουν τη φάση του ύπνου και η νικοτίνη τη σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή που συνδέεται με τη δραστηριότητα των ονείρων. Όταν λοιπόν τα κόβετε μαχαίρι, τα όνειρα επιστρέφουν με τρέλα.


Η προγεστερόνη
Η ορμόνη που συνδέεται με την αναπαραγωγική υγεία. Απελευθερώνεται μετά την ωορρηξία και παραμένει μέχρι την επόμενη περίοδο. Επίσης, είναι η φάση με τα περισσότερα όνειρα. Σύμφωνα με έρευνα του 2019 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Medical Sciences, οι γυναίκες που ήταν σε αυτή τη φάση του κύκλου της, μπορούσαν να να θυμηθούν πιο αναλυτικά τα όνειρά τους.


Καυτερά φαγητά
Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν τα πικάντικα και καυτερά. Και όχι μόνο. Οι τροφές που έχουν μπόλικη ζάχαρη αυξάνουν τα σάκχαρα στο αίμα και μετά ακολουθεί δραματική πτώση που συμπίπτει με τη φάση των ονείρων. Το ότι είμαστε ξαπλωμένοι, δεν βοηθά στην πέψη και το όνειρο γίνεται εφιάλτης.