Πεζοπορία από τα Πλατανάκια στο Φράγμα Θέρμης σήμερα στις 11.45 διοργανώνει η περιβαλλοντική ομάδα Α.Π.Θ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πεζοπορία από τα Πλατανάκια στο Φράγμα Θέρμης σήμερα στις 11.45 διοργανώνει η περιβαλλοντική ομάδα Α.Π.Θ


Η περιβαλλοντική ομάδα Α.Π.Θ. διοργανώνει το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 πεζοπορία από τον χώρο αναψυχής Πλατανάκια Πανοράματος στο Φράγμα της Θέρμης, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 11.45 στο χώρο αναψυχής στα Πλατανάκια Θέρμης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, όπως αναρτήθηκε από την ομάδα:

//Ανακοίνωση:

Για την αποφυγή συνωστισμού στο αστικό και την έγκαιρη άφιξη, συνιστούμε σε όσα άτομα δεν έχουν επισκεφτεί το χώρο αναψυχής Πλατανάκια, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία, να προσέλθουν αρκετά (30΄-60΄) πριν την έναρξη της εκδήλωσης ,που θα γίνει στις 11:45 και να περιηγηθούν ελεύθερα στο χώρο, που από μόνος του παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Δεν προβλέπεται κάποια δραστηριότητα στα πλαίσια της εκδήλωσης σε αυτό το χρονικό διάστημα. Το ακριβές σημείο συνάντησης στις 11:45 θα είναι το parking πάνω από το εστιατόριο, στο δρόμο που κατηφορίζει προς αυτό καθώς φτάνουμε.

Υπολογίστε περίπου 1 ώρα για τη μετάβαση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης στα Πλατανάκια με αστικό, συμπεριλαμβανομένης της αναμονής του.

Εκεί φτάνει μόνο το λεωφορείο 58, και καθώς ανεβαίνετε με κατεύθυνση από Βενιζέλου προς Διασταύρωση Χορτιάτη, κατεβαίνετε στη στάση «Πλατανάκια», μετά το Πανόραμα. Από τη στάση μέχρι το σημείο συνάντησης θα χρειαστεί να περπατήσετε μια απόσταση 850μ. σε γενικά κατηφορική άσφαλτο.

Κύριο πρόγραμμα Εκδήλωσης:

"11:45 – Θα συγκεντρωθούμε στο σημείο συνάντησης που προαναφέρθηκε (υψόμετρο 300μ.) και θα γίνει καλωσόρισμα και ενημέρωση για την πορεία.

12:00 – Θα ξεκινήσουμε την πορεία, μπαίνοντας στο μονοπάτι που κινείται ελαφρώς καθοδικά πλάι σε ρεματιά (ρέμα Βαθύλακου) και οδηγεί στο Φράγμα της Θέρμης (υψόμετρο 100μ.). Η αναλυτική περιγραφή της διαδρομής φαίνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο, αλλά με αντίθετη φορά: https://vision.iti.gr/routes/view/5107/.

Να σημειώσουμε ότι θα χρειαστεί να περάσουμε πάνω από τη ρεματιά περίπου 20 φορές, πατώντας σε ενδιάμεσες πέτρες, οπότε καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που βραχούμε. Θα διατεθούν μερικά μπατόν από την ομάδα για τη διευκόλυνση των διελεύσεων πάνω από τη ρεματιά. Θα είμαστε όλοι μαζί ως την άφιξη στο φράγμα, ώστε να μη χαθεί κανείς.

15:00 – Αναμένουμε να χρειαστούμε περίπου 3 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδρομής. Μετά από περίπου 5,5χμ. θα φτάσουμε στο Φράγμα της Θέρμης. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα είναι ελεύθερος. Η περιοχή του φράγματος αποτελεί ακόμα ένα χώρο αναψυχής με διάφορες υποδομές.

Προτεινόμενες δραστηριότητες είναι, μεταξύ άλλων, το πικ νικ, φαγητό/αναψυκτικό στο αναψυκτήριο, βόλτα γύρω από τις δύο τεχνητές λίμνες, καθώς και επίσκεψη στο περιβαλλοντικό πάρκο της περιοχής, σε τεχνητό λόφο ύψους 15μ. (στα δεξιά μας καθώς φτάνουμε στο φράγμα), δημιουργημένο για να θάψει σκουπίδια.

Στο πάρκο αυτό υπάρχουν γήπεδα τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου, οπότε καλό θα ήταν όσοι ενδιαφέρονται για παιχνίδι να φέρουν ρακέτες, μπάλες κ.τ.λ. από το σπίτι.
Ό,τι ώρα θέλει ο καθένας αναχωρεί από την άσφαλτο για τη Θέρμη (2χμ. από το φράγμα), από όπου μπορεί να πάρει το αστικό λεωφορείο της επιστροφής (66 για Χαριλάου, 67 για ΙΚΕΑ ή Τριάδι, 60 για Πανόραμα).

Χρήσιμες Πληροφορίες:

1. Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται χωρίς οικονομικό αντίτιμο προς την ομάδα.
2. Σε περίπτωση πρόβλεψης για κακοκαιρία η πεζοπορία θα αναβληθεί.
3. Η συμμετοχή του καθενός γίνεται με δική του ευθύνη. Η Περιβαλλοντική Ομάδα έχει την εποπτεία της πεζοπορίας, αλλά δε φέρει ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς.
4. Σεβόμαστε το περιβάλλον και τηρούμε τα μέτρα και τις προβλεπόμενες αποστάσεις λόγω COVID-19.
5. Τηλέφωνο επικοινωνίας για περίπτωση ανάγκης: 6945663157"