Το τελευταίο «αντίο» στον Θόδωρο Ιγνατιάδη - H ανακοίνωση του ΚΚΕ - ΚΟ Κ.Μακεδονίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το τελευταίο «αντίο» στον Θόδωρο Ιγνατιάδη - H ανακοίνωση του ΚΚΕ - ΚΟ Κ.Μακεδονίας


ΚΚΕ - ΚΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Θόδωρο Ιγνατιάδη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο, που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή, την Παρασκευή, σε ηλικία 57 χρόνων.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, υπό τους ήχους της Διεθνούς και φωνάζοντας Αθάνατος, τον αποχαιρέτησαν οι σύντροφοί του, στα κοιμητήρια του οικισμού της Θέρμης, στη γενέτηρά γη. Στο φέρετρο απόθεσαν τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, παρουσία πολλών συντρόφων και συναγωνιστών από όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ανθρώπων που στο πρόσωπό του αναγνώριζαν έναν άξιο και συνεπή πολιτικό - ιδεολογικό αντίπαλο.

Παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ, αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεκάδες σύντροφοί του από τις κλαδικές και τις εδαφικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης που τον γνώρισαν μέσα στη δράση, από τα πόστα που χρεώθηκε από το Κόμμα και υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση. Οι ίδιοι στάθηκαν τιμητική φρουρά στο φέρετρό του που ήταν σκεπασμένο με το τιμημένο λάβαρο του Κόμματος.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας, εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος Εμ. Λαμτζίδης, εκπρόσωποι των παρατάξεων «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» και «Οικολογία Πράσινη Λύση», καθώς και πολλοί ακόμη εκλεγμένοι της Τοπικής Διοίκησης.Εκ μέρους του ΚΚΕ, η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, αποχαιρέτησε τον «ξεχωριστό σύντροφο, γεμάτο ζωντάνια και ενέργεια, έναν αεικίνητο εργάτη του αγώνα και της ζωής».

Σύντροφε Θόδωρε, σημείωσε, «όσοι σε γνωρίσαμε και ζήσαμε από κοντά, ξέραμε ότι το πρώτο πράγμα που σε χαρακτήριζε ήταν η σεμνότητα κι η ανιδιοτέλεια. Και σίγουρα δε θα σου άρεσαν τα πολλά λόγια και τα παινέματα, εσένα που ήσουν τόσο μετρημένος. Δε γίνεται όμως να φύγεις από κοντά μας χωρίς να πούμε, εκ μέρους του Κόμματος μας, του Κόμματός σου, της ΚΕ και της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, όλων των συντρόφων σου, αυτό που ήσουν για μας, για τα αγαπημένα σου πρόσωπα αλλά και να εκφράσουμε τη θλίψη, την οδύνη όπως πριν από όλα την περηφάνια και την τιμή που πορευτήκαμε μαζί σου στους λαϊκούς αγώνες και στα μονοπάτια της κομμουνιστικής ταξικής δράσης. Να βροντοφωνάξουμε πόσο σπουδαίο ήταν που ήσουν ένας από μας, που θα μείνεις για πάντα ένας πολύτιμος σύντροφος.

Ετσι σε αποχωριζόμαστε σύντροφε, εδώ μαζί με τους αγαπημένους σου, την οικογένειά σου: Σαν έναν ακούραστο και άξιο στέλεχος του ΚΚΕ, έναν αταλάντευτο αγωνιστή που στάθηκε στην πρώτη γραμμή, με σταθερότητα και αφοσίωση στις κομμουνιστικές αρχές και στα ιδανικά του ταξικού κινήματος. Πάντοτε δίπλα στον εργάτη, στον φτωχό αγρότη, στον αυτοαπασχολούμενο, σε όλους όσους αγωνίζονται για τα δίκαια του λαού".

Τέλος, εξέφρασε την ειλικρινή στήριξη και αλληλεγγύη στην οικογένεια του, στη σύζυγο του συντρόφισσα Βίκυ, στα δύο παιδιά, τους συντρόφους Γιάννη και Χρήστο, που τώρα ανοίγουν τα φτερά τους στα μονοπάτια της επιστήμης και σε νέα πεδία της ταξικής πάλης, καθώς και σε όλους τους οικείους του.

Η Αναστασία Ποικιλίδου, Γραμματέας της Οργάνωσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, είπε το τελευταίο «αντίο» εκ μέρους του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Οπως είπε, «τα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν, η αγωνιστική σεμνότητα, η προσφορά του στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, η συμβολή του στην ανάπτυξη του Κόμματος και της ΚΝΕ, η συνέπεια και η σταθερή αγωνιστική του πορεία, η αντοχή στις δύσκολες στιγμές της ταξικής πάλης μας κάνουν να νιώθουμε βαρύ το χρέος σήμερα, για να ακολουθήσουμε και εμείς ακλόνητοι τον ίδιο δρόμο. Αυτά τα χαρακτηριστικά αποκτούν οι νέοι της ΚΝΕ μαζί με το σεβασμό για το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου, την αδιαλλαξία απέναντι στον ταξικό αντίπαλο.Το παράδειγμα του σ. Θόδωρου Ιγνατιάδη, όπως τόσων και τόσων στελεχών και μελών του ΚΚΕ θα μας εμπνέει, θα μας οπλίζει με πίστη και αντοχή στους μεγάλους και μικρούς καθημερινούς αγώνες που οργανώνουμε και είναι μπροστά μας. Το δρόμο της τιμής, του αταλάντευτου αγώνα επιδιώκουμε να ακολουθήσουμε και εμείς, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ. Καλό ταξίδι σύντροφε Θόδωρε. Θα σε θυμόμαστε στους αγώνες μας και στην καθημερινή μας δράση».

Εκ μέρους του Δήμου Θέρμης, ο Δήμαρχος Θόδωρος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στον «ξεχωριστό άνθρωπο, με ήθος και με συνέπεια, με πάθος και αγωνιστικότητα» που «ήταν μεγάλη τύχη για την κοινωνία της Θέρμης να έχει στους κόλπους της και μεγάλη δυστυχία να τον χάσει τόσο άδικα και τόσο πρόωρα». Οπως είπε, «είναι μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της Θέρμης στην οποία έζησε και υπηρέτησε με αφοσίωση για δεκαετίες. Στη διάρκεια των 12 χρόνων που ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσέφερε πολλά. Κέρδισε την αναγνώριση και το σεβασμό όλων μας. Ηταν μπροστάρης στους αγώνες για την ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων, ήταν εμπροσθοφυλακή στην πάλη για την ανατροπή πολιτικών που έβλαπταν τον τόπο και την κοινωνία».

Εκ μέρους της οικογένειας, ο γιος του Γιάννης είπε τα τελευταία λόγια προς τον πολυαγαπημένο πατέρα. «Μου έμαθες πολλά. Μου έμαθες πως να αγαπάω, πως να δοκιμάζω τις δυνάμεις μου και πάνω από όλα να είμαι άνθρωπος. Ηρθε ο καιρός να μάθω κάποια πράγματα μόνος μου. Καλό ταξίδι μπαμπά».Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Θεόδωρου Ιγνατιάδη, έστειλαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, οι περιφερειακές παρατάξεις «Κοιτάμε Μπροστά» και «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία». Στεφάνι έστειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια