Επιχειρηματίες της εστίασης για το μπλόκο στους ανεμβολίαστους: «Θα παρακαλάμε να μην βρέξει» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επιχειρηματίες της εστίασης για το μπλόκο στους ανεμβολίαστους: «Θα παρακαλάμε να μην βρέξει»




«Με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εκβιάζει τους πολίτες να εμβολιαστούν»

«Έχουμε μπει στον ρόλο των αστυνομικών και γιατρών, να ελέγχουμε τους πελάτες μας αν είναι εμβολιασμένοι»


Αυτό...


λένε οι επιχειρηματίες της εστίασης μετά τα νέα μέτρα-λαιμομητόμο που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ και αποκλείουν την είσοδο των ανεμβολίαστων πελατών στους εσωτερικούς χώρους.


Και αυτό γιατί αν γίνει το οποιοδήποτε λάθος και βρεθεί σε έλεγχο μη εμβολιασμένος πελάτης μέσα σε κατάστημα τότε τα πρόστιμα θα είναι καταιγιστικά.

Τη στιγμή που τα ποσοστά εμβολιασμού κυμαίνονται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, αυτομάτως, τα καταστήματα εστίασης χάνουν το 40%-50% των πελατών τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας μιλώντας στο thesstoday.gr έκανε λόγο για στοχοποίηση της εστίασης και εκβιασμό των πολιτών:

«Με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εκβιάζει τους πολίτες να εμβολιαστούν, χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά τον κλάδο της εστίασης, λόγω της αυξημένης πελατείας που υπάρχει.

Έχουμε υποστεί ήδη οικονομική ζημιά, είναι παράλογα αυστηρό αυτό που συμβαίνει. Δεν έχουμε ησυχία» τονίζει και προσθέτει ότι οι επιχειρηματίες παρακαλούν να μην χαλάσει ο καιρός προκειμένου να μην χάσουν τους πελάτες τους που δεν έχουν εμβολιαστεί και κάθονται σε εξωτερικούς χώρους:

«Δυστυχώς, αυτόματα πέφτουμε στην πελατεία μας στο 50%, αφού μόνο εμβολιασμένοι μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματά μας. Την ίδια στιγμή, παρακαλάμε να μην βρέχει και να μην κάνει κρύο, ώστε να μην χάσουμε κι άλλους πελάτες. Ως πότε θα στοχοποιείται μόνο η εστίαση;» αναρωτήθηκε και προέβλεψε ότι εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στα μέτρα, το μέλλον θα είναι ζοφερό:



«Τον χειμώνα πραγματικά δεν ξέρω τι θα συμβεί. Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ πως θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα που διαθέτουν μικρό εσωτερικό χώρο και δεν βασίζονται μόνο σε αυτόν. Χρήματα δεν υπάρχουν για ανακαινίσεις» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Φιλοκώστας επανέλαβε ότι είναι αδιανόητο να μπαίνουν οι εστιάτορες στον ρόλο των αστυνομικών και να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού στην είσοδο, τη στιγμή που έρχονται αντιμέτωποι με τους πελάτες τους:

«Μας λένε ότι το ξέχασαν στο σπίτι, ενώ μπορούν… απλώς να το έχουν ψηφιακά. Λες και ζητάμε εργασίες από μαθητές. Έχουμε μπει στον ρόλο των αστυνομικών και γιατρών, να ελέγχουμε τους πελάτες μας αν είναι εμβολιασμένοι. Ο κόσμος αντιδρά σε αυτό, γιατί απλώς θέλει να γευματίσει ή να πιει τον καφέ του, χωρίς να έχει εμάς πάνω από το κεφάλι του» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης.