Η Ρία Ελληνίδου στην Πλαζ Αρετσούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Ρία Ελληνίδου στην Πλαζ Αρετσούς



Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ρία Ελληνίδου μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από μια καλλιτεχνική οικογένεια, που δραστηριοποιείται στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Από την ηλικία των πέντε ετών φοίτησε σε Ωδείο παρακολουθώντας μαθήματα μουσικών οργάνων, θεωρίας, αρμονίας, μουσικής και παραδοσιακής προπαιδείας.

Στη συνέχεια φοίτησε στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ταμπουρά και βυζαντινής μουσικής με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα παραδοσιακά κρουστά και στο παραδοσιακό τραγούδι. Τότε ιδρύει μαζί με την οικογένειά της το παραδοσιακό συγκρότημα “Γραικοί” με σκοπό τη διάσωση, διάδοση και ανάπτυξη της ελληνικής μουσικής παράδοσης . Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ήταν το άλμπουμ “Της Αγάπης και του Έρωτα”, της οποίας και είχε τη συνολική επιμέλεια παραγωγής.

Αργότερα, θέλοντας να διευρύνει τις γνώσεις της γύρω από τη μουσική, ολοκλήρωσε σπουδές ηχοληψίας με υποτροφία. Συμμετείχε ως τραγουδίστρια στο Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έλαβε μέρος και στη θεατρική παράσταση “Λωξάντρα η Πολίτισσα” του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε για δυο συνεχόμενες σαιζόν με πολύ μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχε επίσης στο διεθνές project & ντοκιμαντέρ “ Hello Anatolia II “ που προβλήθηκε σε διεθνή και Αμερικανικά Φεστιβάλ.

Παράλληλα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι μόνιμο μέλος του συγκροτήματος “Λωξάντρα”. Συμμετείχε στην προτελευταία τους δισκογραφική δουλειά “Meyhane Καφέ Αμάν” και στον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος “ Loxandra in Transition “, που έφτασε στην 3η θέση των world music charts στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα συμμετέχοντας σε συναυλίες, παραδοσιακά γλέντια, φεστιβάλ, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε όλη την Ελλάδα (“ Στην Υγειά μας “/ «Σπίτι με το mega»/ Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ), Βαλκάνια, Ευρώπη και Ασία. Επίσης έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Ορφέας Περίδης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Καψάλης, η Γιώτα Γρίβα και πολλοί άλλο.

Τέλος, αριθμεί πλήθος συμμετοχών στην ελληνική και διεθνή δισκογραφία, παραδίδει μαθήματα φωνητικής ενώ οργανώνει τις δικές της μουσικές παραγωγές.

Summer in the City - SKG Music Festival!

Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, στην πρόσφατα ανακαινισμένη πλαζ Αρετσούς, ενός πανέμορφου παραλιακού, ιστορικού και φιλόξενου χώρου με εύκολη πρόσβαση (Γραμμή 5 ΟΑΣΘ στάση Καμινίκια και μεγάλος χώρος parking).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00 και η έναρξη της συναυλίας είναι στις 21.00

Με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς και της Δ.Ε.Τ.Ε.Κ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ
Πλαζ Αρετσούς
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα προσέλευσης: 8.00 μμ
Ώρα έναρξης: 9.00 μμ
Προπώληση: 8 €
Ταμείο: 10€


Προπώληση: Viva.gr (https://bit.ly/3hvVJmq) & Ταμείο θεάτρου & σε όλα τα καταστήματα Wind & τηλεφωνικά στο 11876

Κρατήσεις θέσεων με τραπέζι: Τηλεφωνικά στο 2310.510081 ή επικοινωνείτε με μήνυμα στο inbox της σελίδας Summer In The City - SKG Music Festival με το όνομά σας, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.

FB Event: https://fb.me/e/20KvvIcFq
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310510081
Email Επικοινωνίας: summerinthecityfest@gmail.com
Παραγωγή: kazandB