Συμβούλιο Νέων Δ.Θέρμης για τον Μ.Θεοδωράκη: "Δίνουμε υπόσχεση να μην αφήσουμε τη φλόγα του να σβήσει" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συμβούλιο Νέων Δ.Θέρμης για τον Μ.Θεοδωράκη: "Δίνουμε υπόσχεση να μην αφήσουμε τη φλόγα του να σβήσει"


// Ανακοίνωση από το Συμβούλιο Νέων Δ.Θέρμης

Αποχαιρετάμε σήμερα έναν άνθρωπο του οποίου η ζωή και το έργο ήταν συνυφασμένα με την νεότερη ιστορία της χώρας μας και σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή. Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε σπουδαίος συνθέτης, πολιτικός και συγγραφέας.

Τα τραγούδια του έγιναν συνώνυμα της Ελλάδας! Με την συνθετική του δεινότητα κατάφερε να παντρέψει την λαϊκή μουσική με την ελληνική και παγκόσμια ποίηση και να φέρει στα χείλη όλων μας ποιητές όπως ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Πάμπλο Νερούδα.

Στο πρόσωπό του βλέπουμε τον αγωνιστή που λάτρεψε την Ελλάδα, που πέρασε όμως τα σύνορα της χώρας και πάλεψε, με όπλο την καλλιτεχνική του προσφορά, δίχως φειδώ και υστεροβουλία για έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ειρηνικό.

Οι περισσότεροι από εμάς, τις νέες και τους νέους, τον μάθαμε από το σχολείο και τις γιορτές του Πολυτεχνείου και διδαχτήκαμε μέσα από τα τραγούδια του των αγώνα και τις θυσίες των Ελλήνων για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. 

Κι εμείς, η νέα γενιά αυτού του τόπου, κληρονόμοι αυτής της σπουδαίας παρακαταθήκης, σήμερα που αυτός ο τόπος γίνεται φτωχότερος δίνουμε υπόσχεση να μην αφήσουμε τη φλόγα που αυτός ο μεγάλος Άνθρωπος είχε στην καρδία του να σβήσει και να αποτελέσουμε άξιους συνεχιστές των πάντα επίκαιρων αιτημάτων του για Δημοκρατία, Ελευθερία, Ενότητα και Δικαιοσύνη.