Δ.Θέρμης: Πανέτοιμα και ασφαλή τα 66 σχολεία, με μάσκες και αντισηπτικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δ.Θέρμης: Πανέτοιμα και ασφαλή τα 66 σχολεία, με μάσκες και αντισηπτικά



//Ανακοίνωση:

Απόλυτα έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι 66 σχολικές μονάδες του δήμου Θέρμης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. 


Εδώ και αρκετές ημέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου πραγματοποιούν όλες τις αναγκαίες εργασίες, όπως γίνεται κάθε χρόνο πριν από το άνοιγμα των σχολείων. 

Στο πλαίσιο αυτό, με ευθύνη των σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης έγιναν εργασίες περιποίησης πρασίνου (δέντρα, γκαζόν), καθώς και εργασίες για τον εξωραϊσμό των σχολικών αυλών, ελαιοχρωματισμοί, συντηρήσεις στα δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης όπως και βαφές των γηπέδων (μπάσκετ, βόλλεϋ και ποδοσφαίρου). 

Επίσης, για την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών έγιναν διαγραμμίσεις στις οδικές διαβάσεις οι οποίες οδηγούν στα σχολεία.


Παράλληλα ο δήμος Θέρμης έλαβε και φέτος όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας από τον κορωνοϊό. 

Στο πλαίσιο αυτό προμηθεύτηκε χιλιάδες μάσκες προσώπου, αντισηπτικά και απολυμαντικά επιφανειών, τα οποία διατίθενται σταδιακά στις σχολικές μονάδες. Επίσης υπάρχει ενεργή σύμβαση με πιστοποιημένες εταιρείες απολυμάνσεων, απεντομώσεων και μυοκτονιών που διαθέτουν όλα τα κατάλληλα μέσα, για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί.

Το μόνο πρόβλημα που δυσχεραίνει το έργο του δήμου και των εκπαιδευτικών προέκυψε από την αλλαγή στον τρόπο πρόσληψης των καθαριστριών και κυρίως από τη μείωση του χρόνου εργασίας του προσωπικού καθαριότητας, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών. 

Σημειώνεται ότι ο δήμος Θέρμης αντέδρασε άμεσα στην αρνητική αυτή εξέλιξη και απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έθεσε το θέμα και στα συνδικαλιστικά όργανα της αυτοδιοίκησης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Επειδή, με βάση την υπουργική απόφαση οι ώρες απασχόλησης του προσωπικού καθαρισμού των σχολείων καθώς και τα κονδύλια δεν επαρκούν, ο δήμος Θέρμης αποφάσισε να επιχορηγήσει από ίδιους πόρους την αύξηση κατά μία ώρα ημερησίως το χρόνο απασχόλησης των καθαριστριών. 

Επιπλέον υπήρξε ειδική μέριμνα για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα οι οποίοι βρίσκονται πλησίον σύνταξης για τους οποίους αποφασίστηκε να εργαστούν με πλήρες ωράριο. Πέραν αυτών, ο δήμος Θέρμης έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ενίσχυση των σχολικών μονάδων με προσωπικό καθαριότητας, όπου κριθεί απαραίτητο, με επιπλέον προσλήψεις μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας Στέλιος Αποστόλου δήλωσε:
 Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, με τη φυσική παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, έπειτα από την περσινή, δύσκολη χρονιά, η οποία εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε με εξ αποστάσεως διδασκαλία. Όλοι μας ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτό να μην επαναληφθεί. 

Ο δήμος Θέρμης έκανε και φέτος ό,τι ήταν δυνατόν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ώστε να εξασφαλίσει την ασφαλή επαναλειτουργία των 66 σχολικών μονάδων, των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. 

Θα πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε την δέουσα ωριμότητα και υπευθυνότητα για να προστατέψουμε την υγεία όλης της σχολικής κοινότητας και πρωτίστως των παιδιών μας. 

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλους και όλες, μαθητές, γονείς, διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό, να είναι η σχολική χρονιά 2021-2022, δημιουργική και επιτυχημένη.