Συνεχίζονται οι εργασίες στην Κοινότητα Περιστεράς - Τι έγινε αναλυτικά τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Κοινότητα Περιστεράς - Τι έγινε αναλυτικά τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας



//Ανακοίνωση

Μετά τον τρυγητή Σεπτέμβριο έρχεται ο δέκατος μήνας του ημερολογίου, ο Οκτώβριος, με τις βροχές του, τη σπορά, τα πρωτοβρόχια, τα χρυσάνθεμα, τα κυκλάμινα αλλά τις μεγάλες γιορτές του! Με το καλό να τον υποδεχτούμε λοιπόν.....
Πριν λίγες μέρες τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021 2022.

 Να ευχηθώ ακόμη μία φορά καλή σχολική χρονιά σε όλους..... μαθητές, γονείς αλλά και δασκάλους. Φέτος είχαμε πολλές αλλαγές σε ότι αφορά το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου μας, ύστερα από πολλά χρόνια έχουν έρθει στο χωριό μας νέοι δάσκαλοι. 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τον πρώην διευθυντή μας κύριο Γάτσια Δημήτρη για την άψογη συνεργασία που είχαμε τόσα πολλά χρόνια, αλλά και για όλα αυτά που πρόσφερε στα παιδιά μας. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους δασκάλους που έφυγαν από το σχολείο μας φέτος και να τους ευχηθώ να είναι καλά εκεί που είναι και να συνεχίσουν να προσφέρουν. 

Επίσης να ευχηθώ στους καινούργιους καλή δύναμη και εύχομαι να έχουμε μία άψογη συνεργασία. Με τη φροντίδα του Αντιδημάρχου κ.Αποστόλου αλλά και της κ.Κούτρη βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες μικροεργασίες στο σχολείο μας.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών του Λιβαδίου στο σχολείο μας, αλλά ελπίζουμε να βρεθεί ουσιαστική λύση άμεσα.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα, το τελευταίο δεκαήμερο είναι οι παρακάτω:

Αντικαταστάθηκαν 7 κάδοι απορριμμάτων διότι ήταν κατεστραμμένοι, μετά από αίτημα σας.

Επισκευάστηκαν αρκετές βλάβες ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΘ.

Έγινε απόφραξη φρεατίων.

Έγινε αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων σε κολώνες ηλεκτροφωτισμό στην Κάτω Περιστερά.

Έγινε κόψιμο χόρτων από συνεργείο του τμήματος Πρασίνου του Δήμου μας.

Εθελοντικά έγινε καθαρισμός παρτεριών και διάφορα ποτίσματα όπου δεν υπάρχει αυτόματο πότισμα, αλλά και ένας σχολαστικός καθαρισμός όλων των ξερών κλαδιών και χόρτων, στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου λίγο, μετά την είσοδο του χωριού.

Παραλάβαμε αρκετά υλικά από την τεχνική υπηρεσία για τις επόμενες εθελοντικές εργασίες που έχουμε προγραμματίσει. Πρόκειται κυρίως για τοποθέτηση πέτρας σε διάφορα στενά δρομάκια στο κέντρο του χωριού και όχι μόνο. Επίσης παραλάβαμε όλα τα μάρμαρα που είχαμε παραγγείλει για όλα τα περβάζια των μπαλκονιών του τριώροφου κτιρίου της κοινότητας.

Ο Αντιδήμαρχος πρασίνου κ.Γκιζάρης μαζί με συνεργείο του δήμου, ήρθαν στο χωριό μας προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο καινούργιο πάρκο που κατασκευάσαμε, έτσι ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες.

Με τον αντιδήμαρχο κ.Μουστάκα κάναμε αυτοψία σε κάποιους μικρούς δρόμους μέσα στο χωριό που χρήζουν βελτίωσης με άσφαλτο, προκειμένου να προχωρήσουμε στην επισκευή τους.

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκομαι σε συζητήσεις αλλά και συναντήσεις με αρμόδιους του Δασαρχείου μας. Συναντήσεις που αφορούν διενέργεια αυτοψιών σε διάφορα σημεία όπου ζητήσαμε να γίνει βελτίωση δρόμων στο βουνό αλλά και διάνοιξη-διαπλάτυνση άλλων.

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων καυσοξύλευσης που αφορά ξερά ξύλα. Άμεσα θα σας ενημερώσω και για αιτήσεις για αγορά χλωρών ξύλων από το βουνό μας.

Ένα ευχάριστο νέο που αφορά την εκκλησία μας είναι ότι σε συζήτηση που είχαμε τόσο εγώ όσο και ο πάτερ Γεώργιος με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟ αλλά και την αρχαιολογική υπηρεσία, η εκκλησία μας θα κάνει θυρανοίξια μέσα στον Οκτώβριο. Βέβαια τα εγκαίνια θα γίνουν πολύ αργότερα.... Σημασία έχει όμως να μας παραδοθεί ο Ναός!


Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα τον συγχωριανό μας και επαγγελματία, κ. Βαρσαμούδη Στέλιο, διότι διέθεσε το φορτηγό του και το διαβολάκι του, προκειμένου να κάνει δωρεάν τη διαμόρφωση στο πάρκο που ολοκληρώνεται σιγά σιγά.
Επίσης ευχαριστώ τον κ.Γιάννο Αθανάσιο, διότι με το κλαρκ του, βοήθησε στο να κατεβάσουμε και να μεταφέρουμε τα υλικά που παραλάβαμε.
Για το Κοινοτικό συμβούλιο



ς


Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής