Ετσι θα χάσετε βάρος ακόμη κι αν αντιπαθείτε τις δίαιτες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ετσι θα χάσετε βάρος ακόμη κι αν αντιπαθείτε τις δίαιτες



Κάθε δίαιτα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αρκεί να πληροί μία βασική προϋπόθεση: να εξασφαλίζει έλλειμμα θερμίδων.
Φυσικά, δεν γίνεται να πετύχετε έλλειμμα θερμίδων μόνο για μία ημέρα ή μία εβδομάδα και να περιμένετε να δείτε μεγάλη διαφορά στο βάρος σας. Επομένως, σημαντικό στοιχείο στην προσπάθειά σας είναι να είστε συνεπείς.

Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείτε δεν θα έπρεπε να είναι κάτι περίπλοκο ή τελείως «έξω» από τις προτιμήσεις σας, επομένως μην αγχώνεστε ότι πρέπει να ακολουθήσετε μία δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες, ενώ δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς ψωμί. 

Να θυμάστε ότι η καλύτερη δίαιτα είναι αυτή που μπορείτε να ακολουθήσετε όσο το δυνατόν πιο εύκολα και παράλληλα να έχει αποτέλεσμα.

Αν δυσκολεύεστε να οργανώσετε ένα διατροφικό πλάνο που να σας φαίνεται βιώσιμο, να σας τροφοδοτεί με την απαραίτητη ενέργεια, να σας επιτρέπει να κοιμάστε καλά, να έχετε καλή διάθεση και να χάνετε βάρος, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν διατροφολόγο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να πετύχετε απώλεια βάρους, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε.

Σε κάθε περίπτωση, τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε, ακόμη και χωρίς να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη δίαιτα.



Μείνετε μακριά από το πρόχειρο φαγητό και τα ζαχαρούχα ποτά. Το να τα καταναλώνετε μία φορά στο τόσο είναι εντάξει, αλλά προσπαθήστε να μην αποτελούν κομμάτι της καθημερινής διατροφής σας, αφού είναι πλούσια σε θερμίδες και φτωχά σε θρεπτικά συστατικά.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και το φαγητό απ’ έξω σε μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

Όταν είστε εκτός σπιτιού, φροντίστε να έχετε μαζί σας θρεπτικά σνακ, όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς και φρούτα.

Κάθε ημέρα, η διατροφή σας πρέπει να αποτελείται από υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη, τρόφιμα ολικής άλεσης και «καλά» λιπαρά, όπως αβοκάντο και ξηρούς καρπούς.

Φροντίστε να μένετε ενυδατωμένοι, ώστε να ενισχύετε την καλή λειτουργία του οργανισμού σας, την αποτοξίνωσή του, αλλά και το αδυνάτισμά σας.

Εν ολίγοις, ο στόχος σας πρέπει να είναι η κατανάλωση περιορισμένων θερμίδων και πολλών θρεπτικών τροφίμων, ώστε να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και παράλληλα να χάνετε βάρος.