Κοιλιακό λίπος: Οι 9 απαγορευμένες τροφές - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κοιλιακό λίπος: Οι 9 απαγορευμένες τροφές



To κοιλιακό λίπος μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μεταβολικών δυσλειτουργιών, υπέρτασης και καρδιακής νόσου.
Η απώλειά του όμως είναι δύσκολη υπόθεση και προϋποθέτει σωστή διατροφή και εντατική γυμναστική.


Δείτε παρακάτω ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε ή να μειώσετε για να καταφέρετε να απαλλαχθείτε από το κοιλιακό λίπος:

Αναψυκτικά: Είναι πλούσια σε θερμίδες και επεξεργασμένα σάκχαρα, όπως φρουκτόζη. Το σώμα δυσκολεύεται να «κάψει» τη φρουκτόζη και άλλα συντηρητικά, ειδικά στην περίμετρο της μέσης. Τα αναψυκτικά διαίτης πρέπει επίσης να αποφεύγονται γιατί περιέχουν πολλά τεχνητά γλυκαντικά. Για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά, είναι σημαντικό να πίνετε τρία λίτρα νερού καθημερινά.

Μαργαρίνη: Αποτελεί τη βάση των περισσότερων αρτοσκευασμάτων και προκαλεί συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Είναι πλούσια σε τρανς λιπαρά, τα οποία αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο καρδιακής νόσους και άλλων παθήσεων.

Προϊόντα ζύμης:
Ντόνατς, κρουασάν, muffins και άλλα γλυκά προϊόντα ζύμης προκαλούν συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Η ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα φλεγμονής, η οποία είναι η αιτία πολλών αυτοάνοσων παθήσεων, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Παράλληλα, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού.

Γαλακτοκομικά:
Έχουν οφέλη για την υγεία, αν όμως νιώθετε φούσκωμα μετά την κατανάλωσή τους, ίσως πρόκειται για σημάδι δυσανεξίας στη λακτόζη. Μειώστε την κατανάλωση τυριών, γιαουρτιού, γάλακτος και παγωτού και δείτε πώς αντιδρά το σώμα σας. Αντικαταστήστε τα με γάλα αμυγδάλου, γάλα βρόμης και τυρί από κάσιους.

Τηγανητό κοτόπουλο:
Είναι πλούσιο σε αλάτι και τρανς λιπαρά, στερείται βιταμινών και ιχνοστοιχείων, προκαλεί φούσκωμα και συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Πατατάκια: Περιέχουν υδρογονωμένα έλαια και τρανς λιπαρά που αυξάνουν τη χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και συμβάλλουν στην αύξηση της περιμέτρου της μέσης. Είναι επίσης πλούσια σε αλάτι και θερμίδες.

Λευκό αλεύρι / λευκό ρύζι:
Όλοι οι λευκοί υδατάνθρακες (άσπρο ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά) υφίστανται πολλή επεξεργασία, γι’ αυτό πρέπει να αντικαθίστανται από ολικής αλέσεως.

Δημητριακά: Οι περισσότεροι τρώνε ποσότητα διπλάσια από τη συνιστώμενη. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να τρώτε δημητριακά στο πρωινό, προσέχετε την ποσότητα και συνοδεύετέ τα με άπαχο γάλα.

Επεξεργασμένα σάκχαρα και γλυκαντικά: Είναι από τις πρώτες τροφές που πρέπει να κόψετε για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς. Η επεξεργασμένη ζάχαρη αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης που ευνοούν την αποθήκευση λίπους, καθώς και την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.