5 έργα εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τη Θεσσαλονίκη - Οι εξαγγελίες για ρεύμα - φορολογικά και νέους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

5 έργα εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ για τη Θεσσαλονίκη - Οι εξαγγελίες για ρεύμα - φορολογικά και νέους


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 85η ΔΕΘ. Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσε και νέα έργα που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα:

Διπλή ανάπλαση γηπέδου Άρη στην Πυλαία και πάρκου στη Χαριλάου.

Νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη δυτική θεσσαλονίκη

Χάραξη ενιαίου παραλιακού μετώπου 40 χλμ από το καλοχώρι έως τη Μηχανιώνα

Μελέτη επέκτασης του μετρό στη δυτική θεσσαλονίκη

Εξυγίανση άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στο καλοχώρι.

Κρατική παρέμβαση για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα θα μειωθούν δραστικά ή θα διαγράψουν τελείως τις αυξήσεις μέσω κρατικής παρέμβασης ύψους 150 εκατ. ευρώ, επισήμανε ο πρωθυπουργός. 

«Ειδικά στο θέμα της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος. Η Ελλάδα συγκροτεί ταμείο ενεργειακής μετάβασης, όπου θα διατεθούν 150 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Η επιλογή αυτή δείχνει πως η κυβέρνηση ξέρει και μπορεί να απαντά σε κάθε πρόκληση. Και ότι η ΔΕΗ έχει την δύναμη να προστατεύσει τους πελάτες της. Η επιδότηση θα αφορά σε πρώτη φάση έως το τέλος του έτους. Θα αφορά και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ρεύμα χαμηλής τάσης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσέθεσε πως τις λεπτομέρειες θα παρουσιάσει ο υπουργός Ενέργειας την άλλη εβδομάδα. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε παράλληλα πως ο στόχος ανάπτυξης στη χώρα μας αναθεωρήθηκε από το 3,6% στο 5,9%. Εξήγγειλε επίσης: Κατάργηση από 1/1/2022 του φόρου στις γονικές παροχές. Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22%. Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις μονάδες Ιδιώτες και επιχειρήσεις θα πληρώνουν τέλη 10% κινητής τηλεφωνίας από το 2022 Μειωμένος ΦΠΑ του 13% και στα γυμναστήρια και τις σχολές χορού Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 20% 

Μέτρα για τους νέους 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους νέους συνοψίζονται ως εξής «Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις δράσεις του εθνικού σχεδίου για τη νεολαία: 

Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν. Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πριμοδότηση ύψους 1.200 ευρώ στους μισθούς των νέων εργαζομένων. Από 01/01/2022 μηδενίζεται για τους νέους το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data. Δωρεάν 50 GB data στο κινητό για εμβολιασμένους εφήβους 15-17 ετών. Καθιερώνεται από το 2022 η Ψηφιακή Κάρτα Νέων.

myportal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια