Μουσική βραδιά από την κομπανία της ΔΕΗ από τα Θέρμης Δρώμενα 2021 σήμερα στα Βασιλικά. Μάγεψε το κοινό το καφέ Αμάν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μουσική βραδιά από την κομπανία της ΔΕΗ από τα Θέρμης Δρώμενα 2021 σήμερα στα Βασιλικά. Μάγεψε το κοινό το καφέ Αμάν


Αυλαία για τα «Θέρμης Δρώμενα 2021» με μια ξεχωριστή βραδιά για τους φίλους της καλής ελληνικής μουσικής με αξέχαστα λαϊκά τραγούδια. Η Ηλεκτρική Κομπανία της ΔΕΗ επιστρέφει στα «Θέρμης Δρώμενα» και θα μας κρατήσει συντροφιά στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 στα Βασιλικά.
Η Ηλεκτρική Κομπανία, που καμία σχέση δεν έχει με “ηλεκτρικά όργανα”, άρχισε να σχηματίζεται σιγά σιγά το καλοκαίρι του 1995 από μερικούς εργαζόμενους στην ΔΕΗ. 

Η κοινή τους αγάπη για το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι έψαχνε να βρει διέξοδο μέσα από την καθημερινότητα και τον εργασιακό τους περιβάλλον. Έχοντας την γνώση των οργάνων, την αγάπη για την μουσική και το μεράκι, ρίξανε την ιδέα… “…να κάνουμε μια κομπανία, να παίζουμε και να τραγουδάμε βρε παιδιά!”. 

Σήμερα αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Προσωπικού Δ.Ε.Η.



Το «καφέ Αμάν» της Πόλης και της Σμύρνης, με τα χαρακτηριστικά ρεμπέτικα τραγούδια και τη συνέχεια της μικρασιατικής μουσικής παράδοσης και τους χορούς, που ξαναζωντάνεψε το περασμένο Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ο Λαογραφικός Σύλλογος Νέου Ρυσίου «Η Αρετσού», μάγεψε το κοινό που έδωσε δυναμικό παρόν στην μουσική θεατρική παράσταση. 

Με ρούχα εποχής, τα μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο την δραματοποιημένη μουσική παράσταση δίνοντας μια γεύση από το τότε. Ήταν μια βραδιά γεμάτη ρεμπέτικα τραγούδια, αλλά και τραγούδια και χορούς από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ευρώπη.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του τ. προέδρου της Κοινότητας Χρήστου Θωμάρεϊ.