Ο ακριβότερος μουσικός δίσκος του πλανήτη: Το 1 και μοναδικό αντίτυπο και ο νέος ιδιοκτήτης του - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο ακριβότερος μουσικός δίσκος του πλανήτη: Το 1 και μοναδικό αντίτυπο και ο νέος ιδιοκτήτης του



Είναι το πλέον πολυθρύλητο άλμπουμ. Η τιμή του έφτασε στα 2 εκατομμύρια δολάρια και αφού πέρασε από τα χέρια του πλέον μισητού ανθρώπου του κόσμου βρήκε νέα στέγη. Καλωσήρθατε στην μυστηριώδη ιστορία του «Once Upon a time in Shaolin» των Wu-Tang Clan.

Το όνομα του δίσκου, «Once Upon a Time in Shaolin». Μυστικό, καλά κρυμμένο, για έξι χρόνια. Οι θρυλικοί Wu-Tang Clan το δούλευαν μυστικά και ο στόχος ήταν να μείνουν στην ιστορία. Ένα και μοναδικό αντίτυπο. Δυο εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για χάρη του. Και φυσικά ο πλέον μισητός άνθρωπος του πλανήτη.


Το όνομα Wu-Tang Clan μπορεί να το έχετε ακούσει. Αν όχι, η πορεία τους είναι λίγο ξεκάθαρη: Είναι το κορυφαίο hip hop συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής. Αποτελούνταν από 10 ράπερς της Νέας Υόρκης, με μόλις 6 δίσκους ωστόσο άλλαξαν την μουσική βιομηχανία.


Το 2008, εντελώς μυστικά, τα μέλη του συγκροτήματος, μαζί με τον παραγωγό τους, ονόματι Cilvaringz, ηχογράφησαν έναν δίσκο-μυστήριο. Καμία δισκογραφική, κανένα single, τίποτα. Κανείς δεν είχε ιδέα για το παραμικρό. Ένα διπλό cd, με τις φήμες να θέλουν την συμμετοχή της Cher στον δίσκο.

Το concept ήταν (και πιθανότατα δεν θα το μάθεις κανείς και θα καταλάβετε σε λίγο το λόγο) η εξερεύνηση 3 εποχών μέσα από την μουσική: Της Μπαρόκ, του Διαφωτισμού και της Αναγέννησης. Η ηχογράφηση έγινε, κανείς δεν έμαθε ποτέ για εκείνη και το μοναδικό αντίτυπο που υπάρχει αυτή την στιγμή στον πλανήτη κλείστηκε μέχρι το 2014 στο θησαυροφυλάκιο του ξενοδοχείου Royal Mansour στο Μαρακές του Μαρόκο.



Και ξαφνικά... δημοπρασία!

Και ξαφνικά το 2015, το site δημοπρασιών, Paddle 8, εκθέτει το «Once Upon a Time in Shaolin», προκαλώντας φρενίτιδα!

Η τιμή του δίσκου άρχισε να ανεβαίνει ραγδαία. Ώσπου φτάνει μια μυθική προσφορά: 2 εκατομμύρια δολάρια. Στις 3 Μαΐου του 2015, το συγκρότημα και ο de facto αρχηγός του, RZA, αποδέχεται την προσφορά από έναν άγνωστο πλειοδότη.



Γραφειοκρατικά θέματα, καθώς μπήκαν ρήτρες που δεν είχαν προβλεφθεί, μπαίνουν στην πώληση. Μια από αυτές: Να μην ακουστεί δημόσια ο δίσκος ποτέ για εμπορικούς σκοπούς μέχρι το 2103!

Ιδιοκτήτης ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο!

Στις 26 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς, το «Once Upon a Time in Shaolin» φτάνει στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη. Όλες οι κασέτες καταστρέφονται, όλα τα αρχεία. Και στις 9 Δεκεμβρίου του 2015 αποκαλύπτει το Bloomberg την ταυτότητα του ιδιοκτήτη. Ο Μάρτιν Σκρέλι, ο 34χρονος (τότε) επιχειρηματίας είναι ο ιδιοκτήτης!

O Μάρτιν Σκρέλι

Ο Σκρέλι θεωρείται ως ο πιο μισητός άνθρωπος του κόσμου όταν εν μια νυκτί η φαρμακευτική του εταιρεία αγόρασε ένα φάρμακο που χρησιμοποιούν οι ασθενείς του AIDS και από 13 δολάρια το χάπι, εκτόξευσε την τιμή του στα… 750 το καθένα.

Ο δε Σκρέλι, απειλούσε μάλιστα όταν πήρε τον δίσκο, πως αν κέρδιζε ο Ντόναλντ Τραμπ τις εκλογές, δημοσίευε το άλμπουμ. Ανέβαζε δε, συχνά-πυκνά, στα social media, αποσπάσματα του δίσκου ενώ τα άκουγε στο υπερπολυτελές σπίτι του στο Μανχάταν.

Στα χέρια του Σκρέλι, άγνωστο πως, βρέθηκε το 2014 και το μυθικό Carter V, του Lil’ Wayne, το οποίο τελικά κυκλοφόρησε το 2018.

Παράλληλα, οι Wu-Tang, όταν έμαθαν πως το αριστούργημά τους πουλήθηκε στον Σκρέλι, έδωσαν τα 2 εκατομμύρια σε διάφορα ιδρύματα κατά του καρκίνου και του AIDS.



Η στιγμή που ο Σκρέλι ανοίγει το Once Upon a time in Shaolin

Το FBI καραδοκούσε...

Κάπου εδώ μπαίνει και το FBI στην ιστορία μας, το οποίο παράλληλα ερευνούσε τον Σκρέλι για οικονομικές απάτες.

Ο Σκρέλι συνελήφθη από το FBI για παράνομη λήψη μετοχών από την Retrophin Inc, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ίδρυσε το 2011, για να τις χρησιμοποιήσει για να εξοφλήσει χρέη από μη συνδεδεμένες επιχειρηματικές συναλλαγές.

Τον Αύγουστο του 2018, ο Σκρέλι είχε κριθεί ένοχος για τρεις από τις συνολικά οχτώ κατηγορίες που τον βάρυναν σχετικά με χρηματιστηριακή απάτη και απόπειρα χειραγώγησης της αγοράς, αντιμετωπίζοντας ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο απόλυτα μετανιωμένος και με δάκρυα στα μάτια. Δήλωσε ότι ντρέπεται πάρα πολύ, ιδίως επειδή έμπλεξε αθώους ανθρώπους. «Είναι δικό μου λάθος», είπε ο Σκρέλι. Απευθυνόμενος στους επενδυτές του, ζήτησε συγγνώμη και είπε: «Λυπάμαι φρικτά που έχασα την εμπιστοσύνη σας. Σας άξιζε κάτι πολύ καλύτερο. Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία για να ρίξουν τον Μάρτιν Σκρέλι. Εγώ έριξα τον Μάρτιν Σκρέλι, με τις αισχρές και χυδαίες πράξεις μου», κατέληξε μιλώντας για τον εαυτό του.

Πριν γίνουν όμως όλα αυτά, τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Σκρέλι έβγαλε και εκείνος σε δημοπρασία τον δίσκο αντί του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, μέσω e-bay!



Δεν κατάφερε να βρει αγοραστή όμως η ιστορία περιπλέκεται και άλλο!

Ο μυστηριώδης νέος ιδιοκτήτης και τα 7,4 εκατομμύρια δολάρια

Μετά την καταδίκη του Σκρέλι, οι Αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση της περιούσια του. Μέσα στα αντικείμενα, ήταν και το μυθικό άλμπουμ.



Για αρκετούς μήνες κανείς δεν ήξερε που ήταν το άλμπουμ, ή ποια ήταν η τύχη του. Κανείς μέχρι τις 27 Ιουλίου του 2021, όταν η δικηγόρος Jacquelyn M. Kasulis, ανακοίνωσε εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης πως ο δίσκος πουλήθηκε χωρίς να κάνει γνωστό το ποσό, τονίζοντας ωστόσο πως τα χρήματα θα αφαιρεθούν από το συνολικό χρέος του Σκρέλι προς το αμερικανικό Δημόσιο.

Ο νέος ιδιοκτήτης φυσικά παραμένει άγνωστος.

Και όμως υπήρχαν και άλλοι με 1 αντίτυπο!

Το 1983 ο θρυλικός μουσικός, Ζαν Μισέλ Ζαρ, έγραψε μια μουσική για έκθεση ζωγραφικής ενός φίλου του. Το «Musique pour Supermarket», είναι το μοναδικό στον πλανήτη και πουλήθηκε τότε 69 χιλιάδες φράγκα, κάτι λιγότερο από 10.500 ευρώ, ποσό τεράστιο αν σκεφτούμε πόσα χρόνια πίσω πρέπει να γυρίσουμε.

Τέλος, το «Once Upon a Time in Shaolin», είναι πιστοποιημένα από το βιβλίο Γκίνες ως ο πιο ακριβός δίσκος της ιστορίας, αφήνοντας δεύτερο τον ένα και μοναδικό δίσκο του συγκροτήματος «The Qyarrymen».

Λίγο αργότερα μετονομάστηκαν σε Beatles…

Newsbomb.gr
.