Αυτά είναι τα πιο “καθαρά” κρεατικά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτά είναι τα πιο “καθαρά” κρεατικάΤο κρέας αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα πιάτα στο ελληνικό τραπέζι.

Είτε στο σπίτι, είτε σε κάποιο εστιατόριο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην φάμε κρέας μία, δύο ή και τρεις φορές (κακώς) την εβδομάδα -εκτός αν είστε vegan, οπότε αυτό το άρθρο δεν σας αφορά.

Για όσους το κρέας εξακολουθεί να βρίσκεται στο εβδομαδιαίο μενού καλό είναι να γνωρίζουν ότι ορισμένες ποικιλίες κρέατος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Ό,τι πιθανότατα σας έχουν απαγορεύσει οι γιατροί.

Στο πλαίσιο λοιπόν μιας πιο ισορροπημένης διατροφής καλό θα είναι να μάθουμε ποιο κρέας είναι πιο υγιεινό και πιο βρίσκεται στο τέλος της λίστας.


Η MayoClinic δημοσίευσε τη λίστα της με τα πιο “καθαρά” κρεατικά και ιδού:


Πουλερικά
Το καλύτερο κρέας έρχεται από τα πουλερικά και είναι το λευκό κρέας από το στήθος χωρίς δέρμα Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν το στήθος του κοτόπουλου και της γαλοπούλας. 85 γραμμάρια, χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα, στήθος κοτόπουλου, περιέχει 97 θερμίδες, 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 2 γραμμάρια λίπους. 
Η ίδια ποσότητα στήθους γαλοπούλας περιέχει 125 θερμίδες, 25 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 1,7 γραμμάρια λίπους, σύμφωνα με την USDA Nutrient Database.
Ακόμα καλύτερα επιλέξτε κρέας κοτόπουλου ή γαλοπούλας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.


Κόκκινο κρέας
Όταν πρόκειται για ανθυγιεινές πρωτεΐνες, το κόκκινο κρέας είναι συνήθως ψηλά στη λίστα. Αν και κάποια κομμάτια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, το βόειο κρέας μπορεί να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής. 
Οι υγιείς τύποι κόκκινου κρέατος περιλαμβάνουν κρέας βούβαλου ή βίσωνα, το οποίο έχει λιγότερες θερμίδες και λίπη από το στήθος κοτόπουλου, και μπορεί να δώσει έως και 97% άπαχο κιμά. Από το βοδινό κρέας επιλέξτε μόνο το φιλέτο. Αποφύγετε τα κομμάτια στα οποία μπορείτε να διακρίνεται το λίπος.


Χοιρινό και Αρνί
Όταν αγοράζετε χοιρινό ή αρνί, ακολουθήστε παρόμοιες οδηγίες όπως κάνετε για το βόειο κρέας -επιλέξτε κρέας με την ένδειξη "άπαχο" που έχει ελάχιστο ορατό λίπος πάνω του. 
Οι πιο υγιεινές επιλογές χοιρινού κρέατος περιλαμβάνουν τις μπριζόλες, το φιλέτο και το ζαμπόν. Όσο για το αρνί, τα παϊδάκια και τα πόδια είναι πιο υγιεινά από τον αρνίσιο κιμά.