Ψυχική αντοχή – Φαίνεται ακριβώς όταν τα παρατάμε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ψυχική αντοχή – Φαίνεται ακριβώς όταν τα παρατάμε

 

Όταν τα παρατάμε και σταματάμε την προσπάθεια δεν σημαίνει πάντα ότι δεν αντέχουμε, αλλά ότι η ψυχική μας αντοχή μας δείχνει που πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα.«Οι πρωταθλητές δεν έγιναν πρωταθλητές επειδή τα παράτησαν», «το να τα παρατήσεις διαρκεί για πάντα».

Αυτές είναι δύο από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις που έρχονται στο μυαλό των περισσότερων όταν σκέφτονται την ψυχική αντοχή.Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διακοπή της προσπάθειας ισοδυναμεί με έλλειψη δύναμης και ότι η προθυμία να υποφέρεις από οτιδήποτε στην επιδίωξη ενός στόχου είναι πραγματικό σήμα τιμής. Η αντίληψη ωστόσο, ότι πρέπει κανείς να επιτύχει πάση θυσία είναι αρκετά επιβλαβής.

Μερικές φορές, χρειάζεται περισσότερο θάρρος για να απομακρυνθείτε από έναν στόχο παρά για να τα καταφέρετε ό, τι κι αν γίνει.

Εάν ανακαλύψατε ότι οι κίνδυνοι υπερτερούν των πιθανών ανταμοιβών, καλώς τα παρατήσατε.

Εάν ο στόχος σας είναι να τρέξετε σε μαραθώνιο αλλά δύο μήνες στην εκπαίδευση, ο γιατρός σας σας συμβουλεύει να σταματήσετε την προπόνηση λόγω καρδιακής πάθησης, μπορεί να αποφασίσετε ότι ο κίνδυνος για την υγεία υπερτερεί κατά πολύ της επιβράβευσης που θα αισθανθείτε με την ολοκλήρωση του αγώνα.

Η απομάκρυνση από έναν στόχο επειδή οι κίνδυνοι υπερτερούν κατά πολύ των πιθανών ανταμοιβών δείχνει σοφία, ψυχική αντοχή και όχι αδυναμία.

Εάν το τελικό όφελος δεν αξίζει τον κόπο, τότε πράξατε σοφά.


Μερικές φορές, δεν είναι οι κίνδυνοι που είναι πολύ υψηλοί, αλλά το γεγονός ότι η ανταμοιβή είναι πολύ μικρότερη από αυτό που περιμέναμε.

Καθώς εργάζεστε προς έναν στόχο, μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι η επιτυχία δεν πρόκειται να προσφέρει την τεράστια ανταμοιβή που είχατε ονειρευτεί. Και κατά συνέπεια, μπορεί να μην θέλετε να επενδύσετε το χρόνο και την προσπάθεια που θα χρειαζόταν για να φτάσετε εκεί εάν η απόδοση δεν είναι τόσο μεγάλη.

Εάν άλλαξαν οι στόχοι σας, είναι μόνο λογικό να σταματήσει η προσπάθειά σας.

Η καλύτερη φόρμα μπορεί να φαίνεται καλός στόχος την 1η Ιανουαρίου. Αλλά, μέχρι τον Μάρτιο, μπορεί να θέσετε νέο στόχο, να βρείτε μια καλύτερη δουλειά. Ξαφνικά, το πρόγραμμα άσκησής σας μπορεί να μην είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα για εσάς.

Είναι εντάξει να αλλάξετε τους στόχους σας. Στην πραγματικότητα, η θέσπιση νέων στόχων και η εγκατάλειψη αυτών που δεν σας εξυπηρετούν πλέον, θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε και να μάθετε.

Vita.gr