Τρεις παραλίες στη Χαλκιδική που θυμίζουν… Καραϊβική - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρεις παραλίες στη Χαλκιδική που θυμίζουν… ΚαραϊβικήΌποιος έχει επισκεφτεί τη Χαλκιδική έστω και μία φορά, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι παραλίες της είναι ονειρικές. Κάποιες μάλιστα είναι τόσο υπέροχες, που μεταφέρουν σε εξωτικούς προορισμούς όπως η Καραϊβική. Και για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας, υπάρχουν και ακρογιαλιές στη Χαλκιδική, που είναι ακόμη καλύτερες και από αυτές της Καραϊβικής.ΚαβουρότρυπεςΜετά τη Βουρβουρού και πριν τη Σάρτη, θα συναντήσετε μία από τις πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο στη χερσόνησο της Σιθωνίας αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική. Οι Καβουρότρυπες είναι καλά κρυμμένες μετά το δρόμο, πίσω από ένα πλούσιο πευκοδάσος.

 Μπορεί να δυσκολευτείτε να τις εντοπίσετε, καθώς δεν υπάρχουν πινακίδες. Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται μέχρι ενός σημείου με το αυτοκίνητο και εν συνεχεία με τα πόδια, κατηφορίζοντας στο πευκοδάσος. Η ακτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωτική, αφού διαθέτει κρυστάλλινα, διαυγή νερά που εισέρχονται στους εντυπωσιακούς σχεδιασμούς των βράχων.


ΚαρύδιΚρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, που παραπέμπουν στις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής, αμμώδης ακρογιαλιά με ολόλευκη ψιλή άμμο και φυσική σκιά από τα πεύκα που φτάνουν, σχεδόν, μέχρι τη θάλασσα, συνθέτουν το ονειρικό σκηνικό στην παραλία Καρύδι στην Βουρβουρού, στη χερσόνησο της Σιθωνίας (δεύτερο «πόδι») στη Χαλκιδική. 

Πρόκειται για έναν υπέροχο κόλπο που αγκαλιάζεται από λευκούς και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και από τις δύο πλευρές του. Ζεστά και αρκετά ρηχά νερά ενδείκνυνται για ατελείωτο κολύμπι και παιχνίδια στη θάλασσα, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ενώ διαθέτει μόνο καντίνες για τα απολύτως απαραίτητα.


Τηγάνια
Το άγριο τοπίο της ακρογιαλιάς με τους βραχώδεις σχηματισμούς να εναλλάσσονται με τη χρυσαφένια αμμουδιά δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν βρίσκεσαι στη Χαλκιδική, αλλά σε κάποιους από τους εξωτικούς προορισμούς της Καραϊβικής που μαγεύουν τους πάντες. 

Κι όμως αυτό το σκηνικό συναντάται στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στο λεγόμενο «δεύτερο πόδι» της Χαλκιδικής, και μάλιστα πολύ κοντά σε ένα από τα παλαιότερα και πιο παραδοσιακά χωριά της περιοχής, τη Συκιά.

Τα Τηγάνια, συναντώνται μεταξύ των παραλιών Κληματαριά και Κριαρίτσι και ξεχωρίζουν αμέσως για τα τιρκουάζ, σχεδόν διάφανα νερά τους, τη χρυσή αμμουδιά και τα βράχια που διεισδύουν επιβλητικά στην υδάτινη αγκαλιά της θάλασσας. 

Η παραλία, ουσιαστικά, αποτελείται από τρεις πιο μικρέ διαδοχικές ακτές, οι οποίες οριοθετούνται από ενδιάμεσα βράχια.