Η Hyundai εξελίσσει ιπτάμενο όχημα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Hyundai εξελίσσει ιπτάμενο όχημα



Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει στην ιπτάμενη κινητικότητα, όπερ και οι προσπάθειές της για την κατασκευή ενός ανάλογου οχήματος.

Όταν λίγο καιρό πριν υπήρξαν οι πρώτες αναφορές για την δημιουργία ιπτάμενων τετράτροχων οχημάτων, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τις θεώρησαν ως ένα ακόμα άκρως αισιόδοξο σενάριο, το οποίο επικεντρώνεται στο μέλλον των μετακινήσεων στις παγκόσμιες μητροπόλεις.



Όμως υπάρχουν και εταιρείες, όπως στην προκειμένη περίπτωση η Hyundai, που πιστεύουν σε αυτό το νέο είδος μετακίνησης.

 Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνων συμβούλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Michael Cole σε βρετανική εφημερίδα, το ιπτάμενο όχημα θα πάρει «σάρκα και οστά» στο μέλλον.



Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, η αστική αεροπορική κινητικότητα θα προσφέρει μεγάλη ευκαιρία αποσυμφόρησης εντός του αστικού κύκλου, βοηθώντας στην μείωση των εκπομπών ρύπων».

 Αναλύοντας τις παραπάνω δηλώσεις, μπορούμε να αναφέρουμε ότι είναι σαφώς πιο ρεαλιστικές από αυτές που είχε κάνει νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο CEO της Hyundai Αμερικής, Jose Munoz, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι τα ιπτάμενα οχήματα θα μπουν σε λειτουργία ίσως και από το 2025. 

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Hyundai έχει δεσμευθεί να επενδύσει ένα ποσό που φτάνει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων. 

Εντωμεταξύ, υπάρχουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, η Daimler και η Geely, που εργάζονται πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία.