Αυτοί οι λόγοι θα σας πείσουν να χαμογελάτε κάθε μέρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αυτοί οι λόγοι θα σας πείσουν να χαμογελάτε κάθε μέρα



Πολλοί ορίζουν το χαμόγελο απλά ως την ακούσια απάντηση σε πράγματα που μας προκαλούν χαρά ή και γέλιο. Αν και αυτή η παρατήρηση είναι σίγουρα αληθινή, αυτό που οι περισσότεροι παραβλέπουν είναι ότι το χαμόγελο μπορεί να είναι εξίσου μια συνειδητή και ισχυρή επιλογή, που κάνουμε οι ίδιοι, αντιδρώντας σε όσα μπορεί να συμβαίνουν.

Στο μεταξύ, πολλές είναι οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ένα γνήσιο χαμόγελο μας κάνει πιο ελκυστικούς ενώ άλλες αναφέρουν τα πολλαπλά του οφέλη τόσο για την δική μας όσο και για την διάθεση των γύρω μας.

Χαμογελάστε για μακροζωία

Επιστημονικά δεδομένα υπογραμμίζουν την σύνδεση ανάμεσα στην καλή υγεία, την μακροζωία και το χαμόγελο. Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με έρευνες, είναι ότι αρκεί το χαμόγελο ως πράξη, η φυσική δηλαδή κίνηση του προσώπου, είτε είναι αποτέλεσμα πραγματικής χαράς είτε επιτηδευμένης ενέργειας για να απολαύσουμε τα βραχυπρόθεσμα αλλά και τα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία και την προσωπική μας ευημερία.

Πώς μας επηρεάζει το χαμόγελο

Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, τα ακόλουθα θα σας παρακινήσουν να κάνετε καθημερινά μια συνειδητή προσπάθεια και να χαμογελάτε περισσότερο, τόσο στους γύρω σας όσο και στον εαυτό σας.

*Μας κάνει πιο ελκυστικούς

Οι άνθρωποι που χαμογελούν είναι φυσικά πιο ελκυστικοί και τείνουν να «τραβούν» τα βλέμματα, αφού υπάρχει ένας πραγματικός, φυσικός παράγοντας έλξης που συνδέεται με το χαμόγελο ως πράξη. Οι σοβαρές ή αρνητικές εκφράσεις του προσώπου, από την άλλη, τείνουν να λειτουργούν στην πραγματικότητα με τον αντίθετο τρόπο, απομακρύνοντας τους ανθρώπους.

*Ανακουφίζει το άγχος

Το άγχος ορισμένες φορές διαπερνά όχι μόνο ποικίλες πτυχές της καθημερινότητάς μας αλλά και το σώμα μας, καταλήγοντας πράγματι να «εμφανίζεται» στο πρόσωπό μας. Το χαμόγελο όχι μόνο «κρύβει» την κούραση αλλά μπορεί επίσης να συμβάλλει και στην μείωση του στρες. Για αυτό είναι σημαντικό να χαμογελάτε πολλές φορές μέσα στην ημέρα, ακόμα και αν δεν θέλετε. Όταν νιώσετε άγχος, αφιερώστε μερικά λεπτά για να χαμογελάσετε και τόσο εσείς όσο και οι γύρω σας θα αποκομίσουν τα οφέλη του.

*«Θωρακίζει» το ανοσοποιητικό

Το χαμόγελο ενισχύει συνολικά την υγεία του οργανισμού. Η φυσική κίνηση του χαμόγελου ενισχύει στην πραγματικότητα την αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς όταν χαμογελάμε η λειτουργία του βελτιώνεται επειδή χαλαρώνουμε, χάρη στην απελευθέρωση ορισμένων νευροδιαβιβαστών. Αφού πλύνετε καλά τα χέρια σας και φάτε ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μην ξεχάσετε να.. χαμογελάσετε.

*Βελτιώνει την διάθεση

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε θλίψη ή μελαγχολία, «φορέστε» το.. πλατύ σας χαμόγελο, καθώς, ακόμα και αν δεν είστε πράγματι χαρούμενοι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα η διάθεσή σας να μεταβληθεί προς το καλύτερο. Χαμογελώντας επιτηδευμένα καταφέρνετε να «ξεγελάσετε» τον εγκέφαλό σας, καθώς ακόμα και αν το χαμόγελο είναι ψεύτικο ενεργοποιεί πράγματι νευρικά μηνύματα προς τον εγκέφαλο. Ένα απλό χαμόγελο μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση νευροπεπτιδίων που ενισχύουν τη νευρική επικοινωνία, καθώς και νευροδιαβιβαστών που ενισχύουν τη διάθεση, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη.

*Μας κάνει πιο επιτυχημένους

Μελέτες έχουν δείξει ότι εκείνοι που χαμογελούν τακτικά, εμφανίζονται ως άτομα με περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι πιθανότερα να προωθηθούν αλλά και ευκολότερα να προσεγγιστούν από τα άτομα γύρω τους. Για αυτό στην επόμενη συνάντηση ή επαγγελματικό ραντεβού, δοκιμάστε να χαμογελάτε και μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά γύρω σας.

Timed