Θέρμη: Προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες κέντρων δεξιώσεων με τον διαχωρισμό – «Βροχή» οι ακυρώσεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες κέντρων δεξιώσεων με τον διαχωρισμό – «Βροχή» οι ακυρώσεις


Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των κέντρων δεξιώσεων και γάμων στη Θεσσαλονίκη μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν για τους κλειστούς χώρους από τις 15 Ιουλίου. «Βροχή» πέφτουν οι ακυρώσεις των δεξιώσεων εξαιτίας του μέτρου της απαγόρευσης των χορών και του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τα κέντρα δεξιώσεων με κλειστούς χώρους αναμένονται να ανοίξουν στις 15 Ιουλίου και καλούνται να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα που έχουν προταθεί για αμιγείς και μεικτούς χώρους. Καλούνται ακόμη να εφαρμόσουν και το μέτρο της απαγόρευσης των χορών το οποίο είναι ένα από τα κύρια προβλήματα που βιώνουν ήδη οι ιδιοκτήτες αυτήν την περίοδο στις επιχειρήσεις τους με ανοιχτούς χώρους.

Προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες – Με δισταγμό οι κρατήσεις

Ο υπεύθυνος του κέντρου δεξιώσεων που βρίσκεται στη Θέρμη δήλωσε ότι ακόμη παραμένει κλειστή η επιχείρηση του καθώς διαθέτει μόνο εσωτερικό χώρο.

«Είμαστε κλειστά εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε 15 Ιουλίου και πρέπει να αποφασίσουμε αν ο χώρος μας θα απευθύνεται σε εμβολιασμένους ή μη. Οι ανακοινώσεις για τον διαχωρισμό των ατόμων μπερδεύει περισσότερο την ήδη υπάρχουσα και δύσκολη κατάσταση. Οι ακυρώσεις είναι αναμενόμενες. 

Οι κρατήσεις που έχουν γίνει για Σεπτέμβριο και μετέπειτα κινδυνεύουν να χαθούν λόγω των νέων αποφάσεων. Δεχόμαστε καθημερινά τηλεφωνήματα αλλά τα μελλοντικά ζευγάρια δειλά-δειλά προχωρούν σε κρατήσεις γιατί προφανώς δεν ξέρουν τι ακριβώς θα γίνει.», εξηγεί με δυσαρέσκεια ο υπεύθυνος του κέντρου δεξιώσεων.

Ανοιχτοί χώροι χωρίς χορούς – «Βροχή» οι ακυρώσεις

Η υπεύθυνη του κέντρου «NOTO Finevents» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται οι κρατήσεις για δεξιώσεις γάμων. 

«Παρ ‘όλο που αυξήθηκαν σε 300 τα άτομα και επιτράπηκε η μουσική, γάμος χωρίς χορό δεν γίνεται. Ήδη έχουμε ακυρώσεις για Αύγουστο και Σεπτέμβριο λόγω και των νέων μέτρων με την απαγόρευση των χορών και τον διαχωρισμό των εμβολιασμένων και μη. Χάσαμε πολλές κρατήσεις μέσα στον Ιούνιο γιατί οι αποφάσεις με τον αριθμό ατόμων και την μουσική πάρθηκαν τελευταία στιγμή και ο κόσμος δεν ήξερε μέχρι τότε τι να κάνει.», τόνισε η υπεύθυνη.

Οι ακυρώσεις συνεχίζονται και για τον Ιούλιο καθώς η απουσία των χορών φέρνει δυσαρέσκεια στα μελλοντικά ζευγάρια και τους καλεσμένους. «Μείναμε με ελάχιστη δουλειά και τα έξοδά της επιχείρησης συνεχίζουν να τρέχουν κανονικά. Σίγουρα θα μας συνέφερε να ήμασταν κλειστά αλλά οφείλουμε να εξυπηρετήσουμε όσες κρατήσεις έχουμε.», εκφράζει με απελπισία.

Ακόμη και για το 2022 δεν υπάρχουν κρατημένες δεξιώσεις λόγω αβεβαιότητας αφού οι γάμοι προγραμματίζονται συνήθως 8 με 12 μήνες πριν. Πρόκειται για μια κατάσταση αρκετά μπερδεμένη όπως επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες των κέντρων δεξιώσεων και τα μέτρα που λαμβάνονται δεν βοηθούν στην οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων τους καθώς θα χαθούν αρκετοί πελάτες.

thesstoday