Ουκρανία: Θύελλα αντιδράσεων για τις στρατιωτίνες με τις γόβες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ουκρανία: Θύελλα αντιδράσεων για τις στρατιωτίνες με τις γόβεςΟι εικόνες με τις στρατιωτίνες που φορούσαν παντελόνια παραλλαγής και γόβες και έκαναν πρόβες για την παρέλαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαμαρτυρίες στο κοινοβούλιο - Βουλευτίνες, τοποθέτησαν γοβάκια μπροστά από τον υπουργό Άμυνας, και του ζήτησαν να τους τα φορέσει για να «πάνε στην παρέλαση».

Σφοδρές επικρίσεις έχουν δεχθεί σήμερα οι ουκρανικές αρχές, λόγω της ιδέας τους στρατιωτίνες να παρελάσουν φορώντας γόβες, αντί για άρβυλα, κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης, που έχει προγραμματιστεί για τον Αύγουστο.

Το σκάνδαλο ξέσπασε, μετά τη δημοσίευση από το υπουργείο Άμυνας φωτογραφιών από μια πρόβα της παρέλασης, η οποία θα διοργανωθεί με την ευκαιρία της 30ης επετείου από την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, στις 24 Αυγούστου.

Στις φωτογραφίες αυτές, που δημοσιεύτηκαν στην επίσημη σελίδα του υπουργείου στο Facebook, μπορεί κανείς να δει νεαρές γυναίκες, σπουδάστριες σε μια στρατιωτική σχολή, να παρελαύνουν φορώντας στρατιωτική στολή και μαύρα γοβάκια, με μέτριο τακούνι, τα οποία αποτελούν μέρος, σύμφωνα με το υπουργείο, της στολής των γυναικών για την παρέλαση.

«Σήμερα, κάνουμε πρόβα με γοβάκια για πρώτη φορά. Είναι λίγο δυσκολότερο σε σχέση με τα άρβυλα, όμως κάνουμε ό,τι καλύτερο», δήλωσε μία από τις συμμετέχουσες, η Ιβάνα Μεντβίντ, σύμφωνα με το ArmiaInform, επίσημο πρακτορείο του υπουργείου Άμυνας.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαμαρτυρίες στο κοινοβούλιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια