Εκδηλώσεις μνήμης για τη 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Λιβάδι - Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδηλώσεις μνήμης για τη 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος στο Λιβάδι - Η ανακοίνωση του Δ.Θέρμης



Με λαμπρότητα τιμήθηκε στην Κοινότητα Λιβαδίου την Κυριακή 11 Ιουλίου η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της 21ης Ιουνίου 1821.
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Κοινότητα Λιβαδίου σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών και ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Θέρμης και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε μεταξύ άλλων ακολουθία του όρθρου, πανηγυρική θεία λειτουργία, δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον ι. ναό του Αγίου Αθανασίου χοροτοστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. κ. Θεοκλήτου. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί των επισήμων και δεξίωση, στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Αθανασίου.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του στο πλαίσιο του εορτασμού ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, επισήμανε μεταξύ άλλων την άριστη συνεργασία μεταξύ του δήμου και της Κοινότητας ώστε να δρομολογηθούν και να επιλυθούν τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής, δίνοντας έμφαση στις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες ώστε να αποφευχθεί η ίδρυση και λειτουργία λατομείου την περιοχή, σε απόλυτη συνεργασία και συντονισμό με τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο. 

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην έναρξη του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου Λιβαδίου – Αγίου Χαραλάμπους, στην ανάπλαση της ιστορικής πηγής “Τηγανάκι” που είναι σε εξέλιξη και στην αναβάθμιση του δικτύου με στόχο καλύτερο τηλεοπτικό σήμα, αλλά και Internet στην περιοχή.

Στο δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδίου Δημήτριος Γουδήρας μίλησε για τα θλιβερά ιστορικά γεγονότα της 200ης επετείου του Ολοκαυτώματος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το δήμαρχο για την οικονομική, ηθική και υλική στήριξη που παρέχει ο δήμος προς την Κοινότητα.

Την εκδήλωση μνήμης τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, η περιφερειακή σύμβουλος Μαγδαληνή Φιλιππιάδου ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η νέα δασάρχης Τατιάνα Καλαϊτζή, ο αντιδήμαρχος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας Βασίλειος Μουστάκας, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ υπεύθυνος για θέματα ΚΑΠΗ Γιώργος Αγγέλου και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Βασιλικών, Αστέριος Καρακώττας, Πετρωκεράσων, Αθανάσιος Καλαφάτης και Ζαγκλιβερίου Νίκος Κοπαρανίδης.