Το Λειβάδι στον Αγώνα: Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Λειβάδι στον Αγώνα: Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση



Εκδήλωση με τίτλο "Το Λειβάδι στον Αγώνα" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου στην πλατεία Χάνια των Βασιλικών. Η εκδήλωση διοργανώνεται μέριμνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών και εντάσσεται στo πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη μάχη των Βασιλικών - Βασιλικά 200 χρόνια.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικό έργο, και ομιλία προς τιμήν των Λειβαδιωτών Αγωνιστών. πρόκειται σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών για σπουδαία εκδήλωση υποστηριζόμενη από το Δήμο Θέρμης.

//Ανακοίνωση:

"Δύο μήνες πριν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την απελευθέρωση, στην επιστημονική επιτροπή που ορίστηκε από το Δήμο Θέρμης, με σκοπό να ενταχθεί στο πρόγραμμα η μάχη των Βασιλικών.

Η οργανωτική επιτροπή του Δήμου Θέρμης, αφού έκρινε την πρότασή μας ολοκληρωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα, αποφάσισε να την εντάξει στο πρόγραμμα. Μάλιστα, ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον που παραχωρήθηκε αυτόνομη, μονοήμερη εκδήλωση, μόνο για τη δική μας παρουσία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 8:00 το βράδυ στην πλατεία Χανιά των Βασιλικών.

Στην εκδήλωση θα έχετε την χαρά να παρακολουθήσετε:

α) Απαγγελία ποιήματος: έχει γράφει αποκλειστικά για την εκδήλωση και αναφέρεται στο χωριό μας και τους πατριώτες Λειβαδιώτες αγωνιστές.

β) Πρωτότυπο θεατρικό: γίνεται αναφορά στην έναρξη του αγώνα στη Μακεδονία με τοπικό προσανατολισμό τη Μάχη των Βασιλικων και τους Λειβαδιώτες αγωνιστές.

γ) Σύντομες ρήσεις αγωνιστών του 1821.

δ) Σύντομη ομιλία για τον αγώνα και το ρόλο που διαδραμάτισαν το χωριό οι Λειβαδιώτες αγωνιστές.

Θεωρούμε υποχρέωση όλων μας να παρευρεθούμε Κυριακή 18 Ιουλίου και ώρα 8:00μμ στην πλατεία Χανιά των Βασιλικών.


Σας περιμένουμε όλους, Λειβαδιώτες και φίλους, για να απολαύσουμε το θεατρικό δρώμενο και τις εκδηλώσεις, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους προγόνους μας."