Τips που κάνουν το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο για να μην αισθάνεσαι πως χάνεις όλη τη μέρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τips που κάνουν το πρωινό ξύπνημα ευκολότερο για να μην αισθάνεσαι πως χάνεις όλη τη μέρα



Προτού τρομάξεις και δε θες να ακούσεις άλλα, να σου πούμε πως το πρωινό ξύπνημα δε γίνεται απαραίτητα στις 5 π.μ. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ώρα που πρέπει να ξυπνάς για να ισχυριστείς ότι είσαι πρωινός τύπος. Αρκεί να αισθάνεσαι εσύ πως έχεις τις ώρες που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα για να κάνεις όσα θέλεις. Από εκεί και πέρα το ξυπνητήρι είναι πάντοτε ευέλικτο.

Τώρα που καλοκαιριάζει και η μέρα είναι μεγαλύτερη, ίσως να θες να την εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Αν όμως έχεις συνηθίσει είτε να ξυπνάς προς το μεσημέρι, είτε πολύ αργά το πρωί και να τρέχεις να πας στη δουλειά, αυτό δε μπορεί να συμβεί. Παρακάτω θα βρεις μερικές προσιτές συμβουλές που θα κάνουν το πρωινό ξύπνημα να μη μοιάζει βουνό.


Δημιούργησε μία υγιή ρουτίνα γύρω από τον ύπνο σου

Το πόσο εύκολα και νωρίς ξυπνάς το πρωί, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το τι κάνεις το προηγούμενο βράδυ. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσεις κάθε βράδυ τον εαυτό σου, ώστε να μπει σε μία φάση ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να αφιερώσεις περίπου μιάμιση ώρα πριν τον ύπνο ώστε να ηρεμήσεις, να μην φας κάτι και να μην καταναλώσεις αλκοόλ. Τέτοιου είδους συνήθειες συχνά διαταράσσουν το βράδυ σου και δεν αφήνουν τον οργανισμό να φτάσει ποτέ στο στάδιο του βαθύ ύπνου.


Μην αμελείς το πρωινό

Το επόμενο βήμα είναι να συνηθίσει ο οργανισμός σου να πεινά όταν ξυπνά. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν δοκιμάσεις να ξυπνήσεις μερικές ημέρες νωρίτερα και να φας αμέσως κάποιο σνακ. Δε χρειάζεται να είναι αυτό ακριβώς το πρωινό σου, αν νιώθεις ότι δε μπορείς να φας ακόμη. 
Ακόμη και κάποιο φρούτο με μερικούς ξηρούς καρπούς, είναι μία καλή λύση. Αργότερα μπορείς να ετοιμάσεις και το κανονικό πρωινό σου κι έτσι να συνηθίσεις τον οργανισμό σου σε μία νέα ρουτίνα.


Κάνε λίγη γυμναστική το πρωί

Έχουμε πει ήδη πολλές φορές ότι η γυμναστική είναι βασικός παράγοντας της καθημερινότητας. Σε αυτή την περίπτωση, ο λόγος είναι οι ορμόνες που παράγονται κατά την άσκηση. 
Ακόμη κι ένα σύντομο, 10λεπτο training θα απελευθερώσει ενδορφίνες στο σώμα, θα μειώσει τα επίπεδα άγχους και θα σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ πιο ξύπνια. 
Πρόσεξε όμως κι εδώ τον τρόπο με τον οποίο θα την ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου. Δε χρειάζονται υπερβολές. Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα απλό περπάτημα κι έπειτα να κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί.


Απόφυγε τις συσκευές αμέσως πριν και μετά τον ύπνο

Μπορεί πλέον αυτή η συμβουλή να έχει γίνει κλισέ, ωστόσο έχει τη βάση της στην πραγματικότητα. Αυτή τη μιάμιση ώρα που θα αφιερώσεις στον εαυτό σου για να τον προετοιμάσεις για ύπνο, φρόντισε να είναι μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές. 
Αντίστοιχα, προσπάθησε να αντισταθείς να πιάσεις το κινητό σου τα πρώτα 10 λεπτά αφού ξυπνήσεις. Κι αν η δικαιολογία σου είναι η ώρα ή το φως, βρες ένα κλασικό ξυπνητήρι κι άσε και ελάχιστα το παντζούρι ανοιχτό να μπαίνει το πρωινό φως.