Το Instagram δοκιμάζει τη δυνατότητα δημοσίευσης στο desktop - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Instagram δοκιμάζει τη δυνατότητα δημοσίευσης στο desktop


Το Instagram δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα δημοσίευσης που επιτρέπει τους χρήστες να μοιράζονται εικόνες και βίντεο απευθείας από τον υπολογιστή τους.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, ο κόσμος βασιζόταν στα smartphones τους για να βγάλει, να επεξεργαστεί και να δημοσιεύσει περιεχόμενο στο Instagram. Ωστόσο, το social network που ανήκει στο Facebook εξελίχθηκε από τις φιλτραρισμένες φωτογραφίες της καθημερινότητας σε ημι-επαγγελματικό χώρο.

“Γνωρίζουμε πως αρκετοί μπαίνουν στο Instagram από τον υπολογιστή τους” δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο Bloomberg. “Για να βελτιώσουμε αυτή την εμπειρία, δοκιμάζουμε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας δημοσίευσης στο Χρονολόγιο στο Instagram μέσω του desktop browser”.

Η σύμβουλος για social media και περιγράφοντας τον εαυτό της ως “δημιουργική σύμβουλο της βιομηχανίας και δημιουργό διαρροών” Matt Navarra εντόπισε πρώτη την αλλαγή την Πέμπτη, μοιράζοντας τα screenshots της δημιουργίας και της δημοσίευσης posts μέσω του instagram.com. 

Φαίνεται πως οι ίδιες λειτουργίες σε mobile —το ανέβασμα πολλαπλών φωτογραφιών, η προσθήκη φίλτρων και η επεξεργασία— είναι διαθέσιμες και σε desktop.

“Υποψιάζομαι πως η απόφαση του Instagram να προσθέσει τη δημοσίευση μέσω desktop είναι τμήμα ενός ακόμα μεγαλύτερου σχεδίου για το μέλλον της πλατφόρμας” δήλωσε η Navarra στο Bloomberg.

Η εταιρεία είναι απασχολημένη με το να βρει καινούργιους τρόπους να φέρει κόσμο στην πλατφόρμα της —από το να προσθέτει νέες δυνατότητες στο Reels έως την ανάπτυξη μιας εναλλακτικής για παιδιά.

Για να δείτε εάν είστε ένας από τους τυχερούς που θα δοκιμάσουν τη λειτουργία, ανοίξτε το Instagram στο browser και αναζητήστε το εικονίδιο “συν” πάνω δεξιά. Η δοκιμαστική έκδοση δεν είναι ανοιχτή προς όλους και επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν μόνο στο κεντρικό feed, συνεπώς, δεν μπορείτε να ξεκινήσετε να μοιράζεστε Ιστορίες από το laptop σας.

Όπως αναφέρει το gr.pcmag.com, δεν υπάρχει ακόμα νέο σχετικά με το πότε (ή εάν) το Instagram θα ξεκινήσει μια tablet-friendly εκδοχή στο mobile app του. Αντιθέτως, η εταιρεία πρόσφατα ξεκίνησε να δοκιμάζει την προσθήκη προτεινόμενων δημοσιεύσεων στο κεντρικό χρονολόγιο των χρηστών, σύμφωνα με το The Verge, που προέβλεψε τη δυνατότητα προσθήκης συγκεκριμένων θεμάτων ενδιαφέροντος και προτάσεις snooze.


thestival.gr