Απάτη στο Facebook: Επιτήδειοι μοιράζουν δήθεν κληρονομιές άκληρων θυμάτων του κορωνοϊού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Απάτη στο Facebook: Επιτήδειοι μοιράζουν δήθεν κληρονομιές άκληρων θυμάτων του κορωνοϊού



Επιτήδειοι το παίζουν τραπεζίτες και προτείνουν σε χρήστες συμφωνία διακανονισμού δήθεν κληρονομιάς – Επί ποδός η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα που έστειλαν σε άτομο που θέλησαν να παγιδεύσουν.


«Συναγερμό» στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες, με τη νέα ηλεκτρονική απάτη που έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι, οι οποίοι μέσω Facebook μοιράζουν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν από κληρονομιά άκληρου θύματος του κορωνοϊού.

Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr η κυρία Γιαννοπούλου αναγνώστρια του site ως υπεύθυνος της ψεύτικης σελίδας εμφανίζεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μεγάλης τράπεζας του Καναδά.

«Έλαβα από τον συγκεκριμένο ένα friend request πριν από λίγες ημέρες. Επειδή είχα δεχτεί κι άλλα τα αποδέχτηκα όλα μαζί χωρίς όμως να δώσω ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο όνομα. Χθες ο άνθρωπος αυτός μου έστειλε μήνυμα μεταφρασμένο στα Ελληνικά στο οποίο με καλούσε να συμμετάσχω σε μια απάτη 78.000.000 δολαρίων από τα οποία αν συμφωνούσα εγώ θα έπαιρνα το 30%» αναφέρει η κυρία Γιαννοπούλου και προσθέτει:

«Για την απάτη αυτή ενημέρωσα την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που όπως με ενημέρωσαν από το πρωί έχουν δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα με το συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο θα βγάλουν σχετική ανακοίνωση».


Τι αναφέρει το μήνυμα των απατεώνων

Σύμφωνα με το μήνυμα που φέρει την υπογραφή του DavidMcKay πριν από λίγους μήνες πέθανε από κορωνοϊό ένας ηλικιωμένος ομογενής ιδιοκτήτης εταιρείας εξόρυξης χρυσού με το όνομα Alex Giannopoulos ο οποίος διατηρούσε στην τράπεζα που εργάζεται λογαριασμό με το υπέρογκο χρηματικό ποσό της τάξεως των 78.000.000 δολαρίων :

«Στο μήνυμα του προσπαθούσε να με πείσει πως αν του έστελνα ένα μήνυμα στο email του, πως δεχόμουν να συνεργαστώ μαζί του και να εμφανιστώ εγώ από την Ελλάδα ως κληρονόμος από την στιγμή που έχω το ίδιο επίθετο και καταγωγή με τον εκλιπόντα, τότε εγώ θα έπαιρνα το 30% των χρημάτων, εκείνος το 40% κι ένας ακόμα υπάλληλος της τράπεζας το υπόλοιπο ποσό. 

Από την στιγμή που θα δεχόμουν η συναλλαγή θα πραγματοποιούνταν σύμφωνα με μια νομική συμφωνία που θα με προστάτευε από οποιαδήποτε νομική παραβίαση. 

Όπως μου είπε ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να τα μοιραστούμε εμείς παρά οι διαχειριστές της τράπεζας που είχαν ζητήσει την λίστα με τους ανενεργούς τραπεζικούς λογαριασμού. Στο τέλος του μηνύματος μάλιστα έχε γράψει και το email ώστε να του απαντήσω το συντομότερο».


Διαβάστε το μήνυμα όπως ακριβώς το έλαβε η κυρία Γιαννοπούλου:

«Γεια σας κ.Γιαννοπούλου Είμαι ο κ. David McKay από το Τορόντο του Καναδά. Είμαι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ROYAL BANKING CANADA. 

Πρώτα απ 'όλα, θέλω να ξέρετε ότι εκτιμώ τη γενναιοδωρία σας, ότι έχετε αποδεχτεί το αίτημά μου εδώ στο Facebook και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα μετανιώσω για την πράξη μου. 

Πιστεύω ότι είναι θέλημα του Θεού να συναντηθούμε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, επειδή έχω μια σημαντική και επείγουσα επιχειρηματική συζήτηση που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, η οποία πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για εσάς, όπως για την οικογένεια, την εθνικότητα και ότι εσείς θα το εκμεταλλευτεί. 

Σας γράφω για ένα άτομο / πολίτη της χώρας του από αυτόν, κύριε Γιαννοπούλου. Χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη μιας εταιρείας εξόρυξης χρυσού στον Καναδά και επίσης από τον κύριο μέτοχο της ROYAL BANK FROM CANADA.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2015, ο κ. Άλεξ Γιαννοπούλου άνοιξε έναν ιδιωτικό λογαριασμό μεσεγγύησης με την ROYAL CANADA BANK ION και κατέθεσε 78.000.000,00 δολάρια (εβδομήντα οκτώ εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε έναν λογαριασμό αυτο-ανοίγματος. Δημιούργησε μια εταιρεία παραγωγής στη χώρα του. 

Όμως, ως σημαντικός επιχειρηματίας και συχνός ταξιδιώτης, η πραγματική ντροπή ήταν ότι ο κ. Alex έγινε ένα από τα νεκρά θύματα του κοροναϊού (COVID-19), από το οποίο πέθανε τον Δεκέμβριο του 2019. Αργότερα, ο Alex Rus δεν ονόμασε συγγενείς / κληρονόμοι όταν άνοιξε έναν ιδιωτικό λογαριασμό καταθέσεων προθεσμίας και κατέθεσε χρήματα. 

Ήταν χήρα, παντρεμένη με την αείμνηστη Ελισμπάτε Γιαννοπούλου. Πάντα έλεγαν ότι δεν είχαν παιδιά και η διοίκηση της τράπεζάς μου δεν έχει ακόμα πληροφορίες για αυτόν, δεν γνωρίζουν την ιστορία του για αυτόν και τον θάνατό του, και αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας . 

Τώρα, καθώς σας γράφω, τα μόνα άτομα που το γνωρίζουν είναι εσείς, εγώ και ο διαχειριστής της τράπεζας, και η συναλλαγή μεταξύ των τριών από εμάς θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. από εμάς. Την περασμένη εβδομάδα, η διεύθυνση της τράπεζάς μου συγκεντρώθηκε για έναν τραπεζικό έλεγχο για την καταχώριση ανενεργών και ιδιωτικών καταθέσεων. 

Ήξερα ότι αυτό επρόκειτο να συμβεί, γι 'αυτό έψαχνα έναν τρόπο να επιλύσω την κατάσταση προτού η ομάδα διαχείρισης της τράπεζας το ανακαλύψει, γιατί αν ανακαλύψουν ότι ήθελαν να μοιράσουν τα χρήματα, το έκανα. Είμαι από αυτόν. Εσύ ζεις. Μπορώ να αρνηθώ ότι θέλω να συμβεί αυτό. Έτσι, όταν είδα τα δεδομένα σας, ήμουν ενθουσιασμένος. 

Ζητάμε τώρα τη βοήθειά σας για να σας παρουσιάσουμε τον επόμενο συγγενή / κληρονόμο του λογαριασμού, καθώς έχει το ίδιο επώνυμο και εθνικότητα με τον κ. Alex και το υποκατάστημα της τράπεζάς μου θα του μεταφέρει τον λογαριασμό μέσω της διοίκησής μου. Και ο διευθυντής της τράπεζας. Χωρίς κίνδυνο; 

Η συναλλαγή πραγματοποιείται σύμφωνα με μια νομική συμφωνία που σας προστατεύει από οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου. Είναι καλύτερο να ζητάτε χρήματα παρά να επιτρέπετε στους διαχειριστές τραπεζών να τα μοιράζονται μεταξύ τους. Δεν είμαι άπληστος, γι 'αυτό προτείνω μια διάσπαση, 30/30% 40%, που είναι 30% για εσάς, 30% για τον διαχειριστή της τράπεζας και 40% για μένα. 

Ελπίζω ότι η ανταλλαγή θα είναι επιτυχής και θα συνεχιστεί. Δώστε τη γνώμη σας για αυτό το θέμα και αντιμετωπίστε αυτές τις πληροφορίες με εμπιστευτικότητα. Διαβάστε περισσότερα. 

Θα σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες μόλις λάβουμε την άμεση απάντησή σας στην επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου παρακάτω. 
Η διεύθυνση email μου: davidmckay501@gmail.com».

protothema.gr