Μαχαίρωσε περαστικό που του ζήτησε να μην κακομεταχειρίζεται το σκυλί του – «Έφαγε» 9,5 χρόνια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μαχαίρωσε περαστικό που του ζήτησε να μην κακομεταχειρίζεται το σκυλί του – «Έφαγε» 9,5 χρόνια



Σε ποινή κάθειρξης 9,5 ετών καταδικάστηκε 42χρονος από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης επειδή τραυμάτισε με μαχαίρι περαστικό, όταν εκείνος του έκανε παρατήρηση να μην κακομεταχειρίζεται το σκυλάκι του.
Το περιστατικό διαμαδραματίστηκε πέρσι τον Σεπτέμβρη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μπροστά στα έντρομα μάτια κατοίκων της περιοχής. Το 50χρονο θύμα επέστρεφε από τη δουλειά του, όταν αντιλήφθηκε τη βίαιη συμπεριφορά του κατηγορουμένου απέναντι στο ζώο. Ακολούθησε λογομαχία και στη συνέχεια το θύμα κάλεσε την αστυνομία.

Όση ώρα ο 50χρονος μιλούσε με την Άμεση Δράση, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δικογραφία, πήγε στο σπίτι του, άρπαξε ένα μαχαίρι με λάμα 30 εκατοστών και επιστρέφοντας στο σημείο επιτέθηκε στον παθόντα, τραυματίζοντάς τον στο θώρακα, κοντά στην καρδιά.

Χάρη στην έγκαιρη διακομιδή του στο νοσοκομείο οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο δράστης συνελήφθη άμεσα, αλλά το μαχαίρι δεν βρέθηκε ποτέ. «Ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών χαπιών, μετάνιωσα, δεν ήθελα να τον σκοτώσω» είπε στην απολογία του, ζητώντας συγγνώμη από το θύμα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου (από απόπειρα ανθρωποκτονίας), απειλή, εξύβριση κ.ά.

Μετά την καταδίκη του, ο 42χρονος επέστρεψε στις φυλακές.